„Lipiciul de carne”. Tu ştii ce conţine friptura pe care o mănânci?

Transglutaminaza este o substanţă din domeniul cărnii cunoscută de 20 de ani. În ultimul an, organizaţiile care promovează mâncarea sănătoasă au contestat folosirea ei ca pe o formă de "lipici" pentru carnea de vită, informează adevarul.ro.

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 19:36
„Lipiciul de carne”. Tu ştii ce conţine friptura pe care o mănânci?

Institutul American al Cărnii a declarat că transglutaminaza este folosită pentru preparatele oceanice, pentru cele dospite şi pentru a îmbina bucăţi de carne de vită care provin de la exemplare diferite. Această substanţă se află pe piaţă de 20 de ani, iar denumirea de „lipiciul de carne” ar fi fost dată pentru a şoca.

Din cauza lipiciului, carnea ar putea fi contaminată.

„Restaurantele, distribuitorii şi firmele de catering nu ar trebui să înşele publicul, spunându-le că mănâncă o bucată întreagă de carne. De fapt, carnea a fost lipită”, a declarat senatorul Ted Lieu.

Mai mult, reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale care se ocupă cu promovarea alimentelor sănătoase, susţin că lipirea cărnii cu această substanţă măreşte riscul de dezvoltare E.coli. De asemenea, cei de la Sindicatul Consumatorilor din SUA spun că această carnea se poate contamina exterior, deoarece, din cauza lipiciului, bacteriile nu mai sunt distruse eficient în timpul gătitului, mai ales dacă vita este în sânge.