Lipsa magneziului afectează sănătatea. Ce semnale îți dă corpul! Ai mare grijă

Lipsa magneziului poate produce mari dezechilibre în corpul uman. Este un mineral esențial pentru organism, deoarece participă la un număr mare de reacții metabolice, cum ar fi absorbția de calciu, potasiu și sodiu.

26 oct. 2022, 22:18
Lipsa magneziului afectează sănătatea. Ce semnale îți dă corpul! Ai mare grijă

Lipsa magneziului poate produce mari dezechilibre în corpul uman. Atunci când vorbim despre sănătate este foarte important să știm că magneziul joacă un rol important în organismul nostru. El asigură sănătatea dinților și a oaselor, dar și a mușchilor și a ficatului.

Lipsa magneziului creeză dezechilibru în corp

Este foarte important să îl consumăm  deoarece combate oboseala. Mai exact, atunci când ne așteaptă o zi plină e foarte important să luăm magneziu. De asemenea,  este inamicul stresului, a depresiei și chiar favorizează digestia.

Intr-adevăr, un studiu a arătat că persoanele care consumă alimente procesate au un risc de 60% de a suferi de depresie, deoarece acest tip de alimente este bogat în zahăr și sărac în magneziu.

Mai mult decât atât este foarte bun pentru cine își dorește să slăbească, mai exact acesta participă la transformarea grăsimilor în energie și alimentează celulele cu oxigen.

Corpul îți transmite semne că are nevoie de magneziu. Cum îți dai seama 

Medicii ne spun să fim atenți la ce semne ne dă corpul și așa vom afla de ce boli suferim. Este foarte important să știm că și atunci când avem nevoie de magneziu, corpul ne trimite indicii.

Unul dintre cele mai importante indicii este oboseala cronică. Un studiu brazilian a arătat că mai mult magneziu ajută persoanele în vârstă care sufera de boli cronice. Foarte important și  de reținut că dacă suferiți de crampe musculare, atunci trebuie să știti că e foarte important să luați magneziu. Acesta este foarte bun și pentru dureri articulare sau pentru a avea grijă de dinți. Lipsa de magneziu poate provoca constipație, și asta pentru că organismul are nevoie de acest mineral specific pentru a înmuia scaunul si a absorbi lichidul. Persoanelor cu astm le este recmandat consumul de magneziu de asemenea. Foarte important este să știm că ajută și persoanele cu depresie. Sepecialiștii sunt de părere că nivelul scăzut de magneziu din dieta modernă este cauza depresiei și a bolilor mintale.

Citește și: Papa Francisc a recunoscut. Preoții și călugărițele se uită la filme pentru adulți: „Diavolul ajunge la ei în acest fel”

Citește și: Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr. reacţionează după zvonul despre fiica lor: „Violeta nu va apărea în „Liceenii”, are alte preocupări acum”