Lista ACTUALIZATĂ a clădirilor cu risc seismic din Bucureşti. Verifică dacă locuieşti într-un bloc sigur în caz de cutremur major

Un bilanţ al exerciţiului Seism 2018 arată că cel puţin 4.587 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 8.585 au fost rănite. 50.000 persoane au rămas fără locuinţe, dintre acestea, 11.200 fiind în prezent adăpostite în taberele amenajate de autorităţi la Arena Naţională şi în localităţile Afumaţi şi Voluntari din judeţul Ilfov. La nivelul Municipiului Bucureşti, 48.000 de consumatori nu au energie electrică, iar 55.000 nu au apă curentă. În cazul unui seism adevărat, situaţia ar fi extrem de gravă în Capitală. PMB a actualizat miercuri lista impobilelor cu probleme.

31 oct. 2018, 12:54
Lista ACTUALIZATĂ a clădirilor cu risc seismic din Bucureşti. Verifică dacă locuieşti într-un bloc sigur în caz de cutremur major

Un cutremur cu magnitudine 5,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează, după ce în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudine 5,8 resimţit şi în Capitală, că în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări anterior declanşării acestora. Aproximativ trei ore mai târziu, un nou cutremur a avut loc în zona Vrancea, având o magnitudine de 3,2. Conform INFP, al doilea seism s-a produs la ora 5:48, la aceeaşi adâncime ca şi precedentul, respectiv 148 de km. Servicul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov a înregistrat, în prima jumătate de oră după cutremurul cu magnitudine 5,8, 25 de apeluri pentru atacuri de panică, după care situaţia a revenit la normal.

Miercuri, 31 octombrie, Primăria Bucureşti a actualizat lista imobilelor cu risc seismic
 
LISTA COMPLETĂ A BLOCURILOR CU RISC SEISMIC

Un exerciţiu naţional intitulat „Seism 2018” a simulat un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost urmat de două replici, cu magnitudinea de peste 5 grade. Conform scenariului, cel mai afectat ar fi municipiul Bucureşti. Au fost afectate 5.240 de clădiri (460 distruse total, 1.700 distruse parţial, iar 3.080 nu mai prezintă siguranţă pentru locuit).

Conform scenariului, în urma cutremurului, au fost distruse şase spitale din Bucureşti, 23 de unităţi spitaliceşti au fost distruse parţial, iar 9 au fost avariate, dar au rămas funcţionale.

SONDAJ: Consideraţi că este România pregătită în cazul producerii unui mare cutremur?