LISTA actualizată a clădirilor din Capitală ce riscă să se prăbuşească la cutremur

Lista clădirilor cu rism seismic din Capitală a fost revizuită, luni, 1 aprilie, de Primăria Municipiului Bucureşti. Potrivit datelor actualizate, 190 de imobile din Capitală prezintă PERICOL PUBLIC, având risc ridicat de prăbuşire la cutremur la intensităţile corespunzătoare zonelor seismice de calcul.

02 apr. 2013, 09:18
LISTA actualizată a clădirilor din Capitală ce riscă să se prăbuşească la cutremur

Lista publicată pe site-ul Primăriei conţine 183 de imobile expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de RISC SEISMIC, corespunzând construcţiilor cu risc ridicat de prăbuşire la cutremure având intensităţile corespunzătoare zonelor seismice de calcul.

În clasa a II-a de risc seismic sunt încadrate 301 imobile, clădiri la care probabilitatea de prăbuşire este redusǎ, dar la care sunt aşteptate degradări structurale majore la producerea unui cutremur.

73 de clădiri sunt încadrate în clasa a III-a de risc seismic (construcţii la care sunt aşteptate degradǎri structurale care nu afecteazǎ semnificativ siguranţa structuralǎ, dar la care degradǎrile elementelor nestructurale pot fi importante) şi 6 imobile încadrate în clasa a IV-a de risc seismic (construcţii la care rǎspunsul seismic aşteptat este similar celui corespunzǎtor construcţiilor noi, proiectate pe baza prescripţiilor în vigoare).

De asemenea, 1631 de clădiri sunt încadrate în categorii de urgenţe, dar neîncadrate în clasa de risc seismic corespunzatoare, iar 30 de clădiri au fost consolidate.

Lista imobilelor cu rism seismic din Capitală poate fi consultată AICI