Lista celor 59 de ţări ai căror cetăţeni pot intra în Marea Britanie fără să stea 14 zile în izolare. România nu se află pe listă

Cetăţenii din 59 de ţări care vor merge în Marea Britanie şi Irlanda de Nord, începând cu 10 iulie, nu vor trebui să se autoizoleze timp de 14 zile, a anunţat guvernul de la Londra, transmit agenţiile internaţionale de presă.

RomaniaTV.net
03 iul. 2020, 17:59
Lista celor 59 de ţări ai căror cetăţeni pot intra în Marea Britanie fără să stea 14 zile în izolare. România nu se află pe listă

România nu se află pe lista celor 59 de ţări. Lista a fost stabilită de autorităţile britanice avându-se în vedere evoluţia epidemiei COVID-19 din fiecare ţară şi criteriul reciprocităţii.

Călătorii veniţi din 18 state membre ale UE nu vor mai avea obligativitatea de a sta 14 zile în autoizolare după sosirea în Regatul Unit. Această prevedere nu este, însă, valabilă pentru persoanele venite din state în care transmiterea coronavirusului este încă la cote ridicate, precum Suedia sau Portugalia.

Citeşte şi Motivul pentru care Marea Britanie şi Irlanda de Nord menţin restricţiile de la frontiere pentru cetăţenii români

Nici SUA, Rusia, China şi nici România sau Bulgaria nu se află pe lista celor 59 de ţări. Lista poate fi consultată la adresa https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#travel-corridors-countries-and-territories-exemption-list.

MAE român a precizat că autorităţile britanice au informat că, momentan, pentru cetăţenii români se menţin restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie sunt obligaţi să se autoizoleze timp de 14 zile.

Decizia executivului britanic a fost luată în baza recomandărilor experţilor de sănătate şi a specialiştilor epidemiologi, care urmăresc indicatorii referitori la COVID-19 din toate ţările, o nouă evaluare a măsurilor urmând a se face la sfârşitul lunii iulie.


loading...