Lista celor mai sexy prenume din România. De ce sunt atraşi bărbaţii de ele

Numeroase studii au arătat că unele nume sunt mai atrăgătoare decât altele. Pornind de la aceste cercetări, am făcut o listă cu cele mai sexy nume românești de femei. Vezi dacă regăsești numele tău printre ele.

19 nov. 2015, 13:37
Lista celor mai sexy prenume din România. De ce sunt atraşi bărbaţii de ele

Poate nu ți se pare important, dar cercetătorii susțin că numele influențează felul în care te percep ceilalți, indiferent că este vorba de o situație romantică sau profesională.

„Toți reacționăm la nume, indiferent că ne dăm seama sau nu, și este ceva ce nu putem ignora. Numele sunt semnale puternice, care conțin informații despre vârsta, rasa și chiar locul din care provine o persoană și procesăm aceste date în mod inconștient. Într-un sondaj pe care l-am făcut, 68% dintre oamenii chestionați au spus că decid dacă se întâlnesc sau nu cu cineva în funcție de numele său”, susține Laura Wattenberg, autoarea unui sondaj pe această temă, citat de yahoo.com. 

Wattenberg susține că reacția noastră la nume provine din două surse: percepția personală (asocierea pe care o facem cu numele, bazată pe experiența noastră personală. Dacă în școala generală ai fost chinuită de cineva pe nume Mirela, vei avea o problemă cu acest nume) și percepția celorlalți (opiniile pe care le au ceilalți în legătură cu numele care sunt foarte populare).

Tot cercetătorii au stabilit că numele latine sunt cele mai sexy, mai ales dacă se termină în „a”, dar sunt și unele excepții.

Lista celor mai sexy nume

Antonia, care înseamnă „demn de laudă”, „frumos”, „neprețuit”.
Julieta, care înseamnă „plin de viață”, „tineresc”.
Vera, care înseamnă „adevăr”, „credință”.
Olivia, care înseamnă „măslină”, dar și „urmașul strămoșilor”.
Alexandra, care înseamnă „protectoare”, „apărătoare”.
Carmen, care înseamnă „cântec”.
Monica, care înseamnă „pustnic”, „singur”.
Mara, care în arabă înseamnă „bucurie”.
Erika, care înseamnă „mereu conducător”.
Melania, care înseamnă „întunecat”.

Lista completa, pe unica.ro