LISTĂ DATORNICI ANAF ACTUALIZATĂ. Află dacă te regăseşti pe lista neagră a Fiscului

Publicat: Joi, 01 Noiembrie 2018 11:46 // Actualizat: Joi, 01 Noiembrie 2018 11:49 // Sursa: romaniatv.net

Lista cu datornicii care nu și-au plătit obligațiile fiscale în cel de-al treilea trimestru al anului 2018 a fost afișată online de Fisc, conform legislației în vigoare. Atât firme, cât și persoane fizice autorizate (PFA) care nu și-au plătit obligațiile fiscale către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) figurează, mai exact, pe lista restanțierilor, însă numai dacă datoriile pornesc de la 100.000 de lei.

Firmele şi PFA-urile care nu şi-au plătit datoriile fiscalecătre ANAF în trimestrul al treilea al anului 2018, adică perioada iulie-septembrie, au apărut pe lista restanţierilor. Mai exact, pe 31 octombrie a fost publicată pe site-ul Fiscului lista cu datornicii la bugetul de stat.

AFLĂ AICI DACĂ TE AFLI PE LISTĂ


Totodată, ANAF a decis să trimită începând de joi decizii de impunere restanțierilor. Termenul limită pentru plata restanțelor este martie 2019, iar cei care achită înainte de această dată au o reducere de 10%.

Veste proastă pentru zeci de mii de români. ANAF începe să trimita decizii de impunere restanţierilor

La mijlocul lunii septembrie, ministrul Finanţelor Publice declara că nu a renunţat la amnistia fiscală, numai că aceasta nu va fi efectiv o amnistie fiscală, ci un cadru prin intermediul căruia vor fi oferite şi beneficii celor care s-au conformat voluntar.

"S-a discutat foarte mult de acea amnistie. Are acelaşi obiectiv: de a relansa în economia din România companiile mari, în principal pe cele de stat, să spunem, care astăzi sunt ţinute mai mult sau mai puţin pe linie de... Nu renunţ la niciun lucru care va fi bun pentru această economie, să ştiţi! Dar nu este o amnistie fiscală. Am spus: este, poate, un cadru care să ofere tuturor categoriilor din economie anumite măsuri, că vorbim de firmele private sau de stat cu datorii la stat, că vorbim de firmele care şi-au achitat la timp, în 2017, datoriile şi acum să creăm un mecanism care la anul viitor poate să le faciliteze, să spunem, plata faţă de stat nu în momentul în care... adică să-şi poată rula banii o anumită perioadă, şi ceva celor care s-au conformat voluntar. Şi pe persoană fizică la fel. Avem un istoric de cinci ani de zile în care ANAF-ul a emis la contribuabil decizia de impunere. Şi atunci ca obligaţie a ANAF până la final de octombrie fac o centralizare pe fiecare contribuabil, iar dacă plata se va realiza până la final de an curent vor primi practic o reducere substanţială din acea sumă", spunea Eugen Teodorovici.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 nov 13:45
Răspunde | Votează email -1 email
sofia
Cred ca nu numai cei din lista sunt datornici. Ar trebui sa fie obligati de jos in sus toti datornicii sa plateasca.Ma gandesc ca sunt probabil cateva zeci de mii in Roamnia care incaseaza chirii inchiriind apartamente si nu platesc taxe niciun leu si multe afaceri marunte facute la limita legii.Nu-i intreaba nimeni pe cei care nu platesc intretinerea, impozit pe banii din chirii etc. Atunci de unde sa fie bani la buget pt majorari de pensii si salarii?Stimi sa protestam,dar sa fim cinstiti si corecti....nu
1
EUR
4.7315
RON
19 Jul
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H