Lista filmelor străine eligibile pentru nominalizarea la Oscar

Lungmetrajele "The Square", de Ruben Ostlund, şi "In the Fade", de Fatih Akin, au fost incluse pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru nominalizarea la premiul Oscar pe 2018 la categoria "cel mai bun film străin".

RomaniaTV.net
15 dec. 2017, 08:21
Lista filmelor străine eligibile pentru nominalizarea la Oscar

Lista scurtă a celor nouă lungmetraje eligibile pentru nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun film străin a fost anunţată joi seară, de Academia americană, instituţia care decernează aceste premii, informează AFP.

„The Square” a avut premiera la Festivalul de la Cannes de anul acesta, unde a primit marele premiu, Palme d’Or pentru cel mai bun film.

Peliculele incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun film străin pe 2018 sunt: „The Square”, de Ruben Ostlund (Suedia), „In the Fade”, de Fatih Akin (Franţa/ Germania), „Foxtrot”, de Samuel Maoz (Israel), „The insult”, de Ziad Doueiri (Liban), „Félicité”, de Alain Gomis (Senegal), „Loveless”, de Andrey Zvyagintsev (Rusia), „The Wound”, de John Trengove (Africa de Sud), „A fantastic woman”, de Sebastián Lelio (Chile), „On Body and Soul”, de Ildikó Enyedi (Ungaria), notează Agerpres.