Lista integrală a viitorilor parlamentari de Bucureşti. USR-PLUS domină Capitala cu 12 deputaţi si 5 senatori

Biroul Electoral Central (BEC) a realizat distributia mandatelor provizorii in Senat si Camera Deputatilor. USR-PLUS are cei mai mulţi parlamentari de Bucureşti.

09 dec. 2020, 19:51
Lista integrală a viitorilor parlamentari de Bucureşti. USR-PLUS domină Capitala cu 12 deputaţi si 5 senatori

Parlamentari de Bucureşti, lista completă. Biroul Electoral Central (BEC) a realizat distributia mandatelor provizorii in Senat si Camera Deputatilor. Acestea sunt datele transmise inainte de ultima sedinta a Biroului Electoral Central (BEC), in care se vor respinge sau se vor admite alte contestatii, anunta ziare.com. BEC va avea joi, 10 decembrie, o noua sedinta, dupa care va fi publicata distributia mandatelor finale.

Rezultate finale la alegerile parlamentare 2020, făcute publice de BEC. PMP NU INTRĂ în Parlament

Parlamentari de Bucureşti, lista completă

USR PLUS

Camera Deputatilor: Claudiu Nasui, Cristina Pruna, Oana Toiu, Cristian Seidler, Diana Buzoianu, Mihai Badea, Cristian Tenita, Tudor Pop, Diana Stoica, Alin Gabriel Apostol, Denisa Elena Neagu, Oana-Marciana Ozmen

Senat: Stefan Palarie, Silvia Dinica, Simona Spataru, Cristian Ghica, Anca Dragu

PNL

Camera Deputatilor: Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Cristina Traila, Antonel Tanase, Sebastian Burduja, Cristian Bacanu, Pavel Popescu

Senat: Florin Citu, Sorin Cimpeanu, Monica Anisie

PSD

Camera Deputatilor: Alexandru Rafila, Diana Tusa, Daniel Florea, Nicoleta Goleac

Senat: Gabriela Firea, Adrian Streinu Cercel, Gabriel Mutu, Daniel Zamfir

AUR

Camera Deputatilor: George Simion

Senat: Claudiu Tarziu

UDMR nu a castigat niciun mandat in Senat sau Camera Deputatilor, in Bucuresti.

Biroul Electoral Central a prezentat datele oficiale înainte de soluționarea contestațiilor depuse la BEC. Potrivit reprezentantului instituţiei, PMP nu a prins loc în Parlament. Totalul voturilor valabil exprimate este de 5.901.915, prezența la vot a fost de 33.24 % din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

Parlamentul nou se întruneşte, la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri. Astfel, potrivit regulamentelor celor două Camere, aceste foruri se întrunesc în ziua și la ora stabilite prin actul de convocare emis de șeful statului. Procedura este relevantă, în condițiile în care conducerile celor două Camere sunt alese de către aceste foruri legal constituite.