Lista localităţilor din Argeş puse sub monitorizare. Risc MAJOR de carantinare

Publicat: Miercuri, 22 Iulie 2020 19:28 // Actualizat: Miercuri, 22 Iulie 2020 19:28 // Sursa: romaniatv.net

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a făcut precizări despre cele 12 localităţi puse sub monitorizare pentru carantinare. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş s-au întrunit miercuri în cadrul unei şedinte extraordinare, după explozia numărului de cazuri COVID din judeţ.

În prezent, 12 localități se află sub monitorizare: Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

Citeşte şi: Terasele vor avea program redus din cauza coronavirusului! Zona în care se închid piscinele, iar târgurile sunt interzise

De asemenea, au fost suspendate toate târgurile și evenimentele publice, activitățile de agrement în piscine, iar terasele se vor închide la ora 22.00 în timpul săptămânii și la 23.00 în weekend, a anunțat prefectura.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a declarat miercuri seară, la Antena 3, că autorităţile din judeţ testează atât în spitale, centre, cât şi în comunitate. 

„Testăm atât în spitale, în centre, cât și în comunitate. Sunt foarte multe companii care vor să își testeze angajații. Prin capacitatea mare de testare, putem identifica mai multe cazuri decât o fac alte județe. De aproximativ trei săptămâni, prin ordin de prefect, nouă instituții cu atribuții de verificare sunt în teren. Se verifică permanent cum instituțiile publice, operatorii economici și cetățenii respectă măsurile de prevenire. Facem lucrul acesta cu intensitate maximă, însă numărul de cazuri continuă să crească", a mai spus Emanuel Soare.

Măsurile suplimentare, dispuse prin hotărârea CJSU, sunt următoarele:

  • Administratorii piețelor agro-alimentare, precum și operatorii economici având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spațiilor comerciale a respectării de către vânzători și cumpărători a măsurilor de conduită socială și prevenție – evitarea aglomerării, păstrarea distanței de 1,5 metri între cetățeni, purtarea măștii de protecție și a mănușilor de unică folosință de către personalul care deservește populația;
  • Se dispune suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci și alte asemenea, precum și activitatea de agrement în spații de tip piscină, bazin de înot, cu excepția activităților fizice desfășurate, potrivit legii, de către sportivii de performanță, în toate localitățile județului Argeș, în perioada 23.07. – 09.08.2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcție de evoluția fenomenului Covid 19;
  • Administratorii societăților comerciale care dețin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcționare a acestora până la ora 22.00 în cursul săptămânii și ora 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Argeş carantină coronavirus listă localităţi Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H