Lista lui Băsescu cu înlocuitorii lui Boc. Vezi cine ar putea fi noul premier

Deşi aparent nu se pune problema unei schimbări a Guvernului, Traian Băsescu ar avea întocmită o listă cu posibili înlocuitori ai premierului.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 19:42
Lista lui Băsescu cu înlocuitorii lui Boc. Vezi cine ar putea fi noul premier

Traian Băsescu a discutat deja cu patru posibili înlocuitori ai lui Emil Boc. Între ei şi un membru PSD, fostul ministru de Finanţe Mihai Tănăsescu.

Născut pe 11 ianuarie 1956, Mihai Tănăsescu este în prezent reprezentantul României la FMI. Este de profesie economist, iar în perioada decembrie 2000 – decembrie 2004 a fost ministrul de Finanţe al României, în Guvernul Adrian Năstase.

„Ştiu sigur că Mihai Tănăsescu nu este interesat de un post de prim ministru. Aşa mi-a spus prin octombrie, noiembrie şi e un om serios, dacă aşa a spus atunci. În plus, el nu va accepta niciodată o funcţie de prim ministru fără sprijinul partidului din care face parte”, a afirmat Miron Mitrea, în emisiunea Ultima oră, de la Romania TV.

O a doua variantă pentru Traian Băsescu este Cătălin Predoiu, actualul ministru al Justiţiei. De profesie avocat, Predoiu, născut pe 27 august 1968, nu face parte din niciun partid politic.

Opţiunea numărul 3 este directorul SRI George Maior, aflat în funcţie din octombrie 2006. Născut pe 16 noiembrie 1967, Maior este de profesie jurist şi este conferenţiar universitar doctor la SNSPA.

Ultimul, dar cu siguranţă nu cel din urmă, având în vedere faptul că în nenumărate rânduri numele său a fost invocat pentru a prelua frâiele la Palatul Victoria, este guvernatorul BNR, Mugur Isprescu. Născut pe 1 august 1949, Isărescu este economist, academician şi are deja experienţă de prim ministru, după ce a ocupat acest post în perioada decembrie 1999 – decembrie 2000. Mugur Isărescu ocupă funcţia de guvernator al BNR din septembrie 1990.