Lista măsurilor de relaxare aplicate de la 1 iulie: Nunţi cu sute de invitaţi şi concerte la care pot participa 2.500 de persoane

De la 1 iulie 2021, românii se pot bucura de noi măsuri de relaxare. Potrivit hotărârii CNSU, nunţile vor putea fi organizate cu 150 de invitaţi, iar la concerte vor putea participa aproximativ 2.500 de persoane.

24 iun. 2021, 11:58
Lista măsurilor de relaxare aplicate de la 1 iulie: Nunţi cu sute de invitaţi şi concerte la care pot participa 2.500 de persoane
Lista măsurilor de relaxare aplicate de la 1 iulie: Nunţi cu sute de invitaţi şi concerte la care pot participa 2.500 de persoane

Lista măsurilor de relaxare aplicate de la 1 iulie. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat hotărârea potrivit căreia de la 1 iulie românii se pot bucura de noi măsuri de relaxare.

Lista măsurilor de relaxare aplicate de la 1 iulie 2021

Citeşte şi Dr Anthony Fauci, avertisment referitor la varianta Delta a coronavirusului: „Este cea mai mare ameninţare”

se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 8 persoane la 10 persoane.

se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.07.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

se propune ca organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, să fie permisă cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior și 200 în exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție.

se propune permiterea organizării de conferințe în spații închise, cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare și cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

se propune ca activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, să fie permisă începând cu data de 01.07.2021 cu participarea publicului până la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă face declaraţii alarmante: „La sfârşitul lui august, 9 din 10 cazuri de Covid vor fi cu tulpina Delta”


loading...