Lista miniștrilor stabilită de Klaus Iohannis și PNL. Nelu Tătaru revine la Sănătate, Florin Roman – la Economie, Cristian Buşoi la Transporturi

Liberalii și președintele Klaus Iohannis ar fi stabilit joi seară, la Vila Lac, să încerce să forțeze trecerea prin Parlament a unui guvern minoritar PNL + UDMR condus de generalul Nicolae Ciucă.

28 oct. 2021, 23:16
Lista miniștrilor stabilită de Klaus Iohannis și PNL. Nelu Tătaru revine la Sănătate, Florin Roman – la Economie, Cristian Buşoi la Transporturi

Liberalii și președintele Klaus Iohannis ar fi stabilit joi seară, la Vila Lac, să încerce să forțeze trecerea prin Parlament a unui guvern minoritar PNL + UDMR condus de generalul Nicolae Ciucă.

Potrivit ultimelor informații, Cristian Bușoi va fi ministrul Transporturilor.

Premier: Nicolae Ciucă

Vicepremier: Kelemen Hunor

Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu

Ministerul Energiei: Virgil Popescu

Ministerul Economiei: Florin Roman

Ministerul Sănătății: Nelu Tătaru

Ministerul Justiției: Cătălin Predoiu

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării: Pavel Popescu

Ministerul Apărării Naționale: Simona Cojocaru

Ministerul Muncii: Raluca Turcan

Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu

Ministerul de Interne: Lucian Bode

Ministerul de Finanțe: Dan Vîlceanu

Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: Hegedüs Csilla

Ministerul Transporturilor: Cristian Bușoi

Ministerul Dezvoltări: Cseke Attila

Ministerul Mediului: Tanczos Barna

Ministerul Tineretului si Sportului: Eduard Novak

Ministerul Agriculturii: Daniel Constantin

Citește și: Klaus Iohannis, o nouă vizită externă în plină criză politică VIDEO cu primirea din Egipt

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu liberalii la Vila Lac – surse

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu liberalii. Aceștia vor discuta concluziile negocierilor formării Guvernului, au declarat surse liberale pentru News.ro.

Pe 30 octombrie, Nicolae Ciucă trebuie să vină în Parlament cu programul de guvernare şi cu lista Guvernului.

Premierul desemnat de Iohannis a avut timp 10 zile pentru a strânge o majoritate în Parlament, care să îi voteze Guvernul, el având discuţii atât cu USR cât şi cu PSD.

Liberalii spun că mandatul a rămas acelaşi, un guvern minoritar, PNL-UDMR, care trebuie să fie susţinut de parlamentarii de la toate partidele în Parlament, pentru că PNL a renunțat la varianta Florin Cîţu premier.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a transmis chiar şi un apel pentru un armistiţiu politic către toate partidele din Parlament, fără vreun succes.

USR vrea refacerea coaliţiei de guvernare, cu aceeaşi structură a Guvernului dar cu condiţii clare privind relaţia dintre parteneri, în timp ce PSD a anunţat, astăzi, prin vocea lui Marcel Ciolacu, că românii încep să îşi piardă răbdarea şi este nevoie să se ajungă la o soluţie.

Ciolacu a spus că PSD nu este împotriva unui guvern de tehnocraţi, cu mandat limitat, până la primăvară.

Premierul desemnat spune că nu îşi va depune mandatul, iar sâmbătă va depune în Parlament lista nominală a miniştrilor şi programul de guvernare.

„Nu-mi voi depune mandatul. (…) Îmi voi juca şansa până la capăt”, a declarat premierul desemnat miercuri.

Despre propunerea lui Cioloş, Nicolae Ciucă a declarat că „în această perioadă sunt foarte multe sfaturi, Pe masa de negociere venim cu elementele serioase şi care să aducă ţării un Guvern.

Nu poate să fie investit până sâmbătă, sâmbătă depunem programul de guvernare şi lista nominală a miniştrilor urmând ca săptămâna următoare, în functie de prog stabilit, să intre spre aprobare”.

Nicolae Ciucă a mai completat că „nu este închisă uşa către absolut nimeni. Continuăm să discutăm. Mandatul meu e să negociem pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR. (…) Flexibilizarea mandatului va fi discutată şi decisă dacă e cazul”.

 

 


loading...
Partenerii noștri