LISTA OFICIALĂ a Guvernului Ponta. Florin Georgescu, propus vicepremier

Publicat: Marţi, 01 Mai 2012 20:59 // Actualizat: Miercuri, 02 Mai 2012 11:05 // Sursa: RTV.net

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat marţi seara componenţa noului Guvern. Acesta este format din 17 miniştri plini şi 4 miniştri delegaţi. Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, va deţine şi funcţia de vicepremier. MAI a fost spart în două: Ioan Rus va conduce Internele şi Victor Paul Dobre Administraţia. Andrei Marga a fost propus pentru Externe,  iar Victor Alistar va fi ministru delegat în subordinea premierului.

LISTA ANUNŢATĂ DE PONTA:

Ministerul Finanţelor - FLORIN GEORGESCU, VICEPRIM-MINISTRU

Ministerul Apărării - CORNELIU DOBRIŢOIU 

Ministerul de Interne- IOAN RUS   

Ministerul Economiei - DANIEL CHIŢOIU   

Ministerul Afacerilor Externe - ANDREI MARGA

Ministerul Afacerilor Europene - LEONARD ORBAN  

Ministerul Transporturilor - OVIDIU SILAGHI

Ministerul Mediului- ROVANA PLUMB

Ministerul Dezvoltării şi Turismului - EDUARD HELLVIG

Ministerul Culturii- MIRCEA DIACONU  

Ministerul Justiţiei - TITUS CORLĂŢEAN  

Ministerul Comunicaţiilor - DAN NICA  

Ministerul Muncii - MARIANA CÂMPEANU  

Ministerul Educaţiei -CORINA DUMITRESCU

Ministerul Sănătăţii – VASILE CEPOI

Ministerul Agriculturii - DANIEL CONSTANTIN   

Ministerul Administraţiei- VICTOR PAUL DOBRE

Ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul - MIRCEA DUŞA  

Ministru delegat pentru Dialogul Social din Ministerul Muncii - LIVIU POP

Ministru delegat pentru mediul de afaceri din Ministerul Economiei - LUCIAN ISAR

Ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, transparenţă şi relaţii cu societatea civilă – Victor Alistar

"În patru zile de la momentul în care am primit mandatul de a forma Guvernul, voi prezenta propunerile noastre. Propunerile vor fi supuse validării structurilor noastre politice, mâine la ora 11.00. Luni voi prezenta lista şi programul de guvernare în Parlament", a declarat Ponta, înainte de a anunţa lista.

Liderul PSD a precizat că miercuri va avea discuţii cu grupurile parlamentare, mai puţin cu PDL, pe tema susţinerii Guvernului. "Este un guvern special, cu un mandat până la alegeri. În aceste 6 luni, vrem să performăm cât mai mult", a adăugat Ponta.

Ponta a precizat că, în stabilirea noului Executiv, a urmărit păstrarea actualei structuri guvernamentale.

Potrivit lui Ponta, prioritatea 0 a Guvernului său va fi respectarea legilor ţării, "fără excepţii, fără derogări, fără scuze, o bună guvernare, transparentă şi eficientă". "Am în ADN respectarea legii", a arătat premierul desemnat.

O altă prioritate a noului Guvern o va constitui organizarea unor "alegeri curate şi corecte". "Obligaţia Guvernului va fi de a combate frauda şi corupţia electorală", a explicat premierul desemnat.

El a arătat că a ţinut seama de trei criterii în alegerea miniştrilor din cabinetul său: experienţa profesională, integritatea în exercitarea funcţiilor publice şi eficienţa în actul de guvernare.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat anterior că miercuri, la ora 17.00, va avea o primă întâlnire cu membrii propuşi pentru a face parte din Cabinetul său.

Miercuri, forurile de conducere ale celor trei partide componente ale USL urmează să valideze lista anunţată de Ponta.

 

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
lista Guvernului miniştrii noul Guvern oficial victor ponta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 mai 11:24
Răspunde | Votează email 0 email
Alexandru Coman
http://www.facebook.com/events/262449363854125/262452920520436/ VREM SUSPENDAREA LU BASESCU CARE VREA SA SE ALATURE ACESTUI EVENIMNET.
02 mai 07:10
Răspunde | Votează email 0 email
ASTEPTAM DNA LA HATEG
Nicolae timis ai strans avere mare , vila cadou de la grupul spar din austria, vila pe satr dr popovici , firma de fier vechi agroexhertim srl a ,, sotiei,, divortate , saraca, hotel ferdinand prin interpusul cristi tiganu pe a carui mioara o marlesti in gang, vila pe valea raului mare , , vila de la fostul cap reea la care tu i zici ,, casuta ciobanului,, intre nalat si reea pe drumul spre centrala te ai oprit cu lucrarile ca deja te strange dna ul cu usa , si o lasi mai moale , apartament in bucuresti, , ai cota parte si la blocul nou pe str sarmisegetuza, ai luat cu derecichei tot terenul in spatele fabricii de bere, spagi ai luat grele la , angajari , la blocul anl , pentru oricare amarata de aprobare ai jupuit pe fiecare, ai luat pe fals banii de la apia pentru pasunile composesoratului din hateg, ai afaceri beton si cu bisericile, la spital cu managerul stefoni ai tras partea leului de la 100 de miliarde ,
02 mai 07:09
Răspunde | Votează email 0 email
ASTEPTAM DNA LA HATEG
alt raport info ne spune asa , bucuraprest firma de buzunar tot a lui timis nae , presteaza servicii publice incaseaza banii fara chitanta si tine contabilitate falsa.vidanjele care curata latrinele orasului , nu dau chitanta , iau cam 150 de ron de o incarcare , consuma motorina ,si in plus se mai si confirma curse pe de a moaca chipurile vidanjari pe la institutiile publice din oras , pe fals, se scade motorina in draci pe foi de parcurs , motorina sustrasa suplimentar se imparte frateste intre Tolomacul-Joszef manaher economic si csulay -pulay manaher general , lucratorii cu vidanja impart si ei cate un ciubuc de 150 de lei .din cauza astora s-a scumpit gunoiul in orasul Hateg si din cauza altor hotii care se fac. Alt raport info spune despre mai multe materiale , bca-uri , placi ,materiale de constructii care se impart frateste intre cei doi manaheri .Subalternii fideli au dus foloasele cuvenite la sefi acasa in mai multe randuri .
01 mai 23:23
Răspunde | Votează email 0 email
Edward Johnny
Si acum hai cu limbile catifelate...
01 mai 22:44
...strategii guvernamentale, transparenţă şi relaţii cu societatea civilă – Victor Alistar Sursa RTV.net ...
01 mai 22:38
Răspunde | Votează email 1 email
Ionel
La ce durerea mea trebuie atateaministere? Ca sa o arda mai rau pe banii nostri
01 mai 22:35
Răspunde | Votează email 1 email
bailesti
oameni integri si profesionisti. Felicitari Ponta si succes !
01 mai 22:31
Răspunde | Votează email 0 email
edcucatie
cum va reactiona noul ministru al educatiei la furtul colegului notar didea ionel?
01 mai 22:04
Răspunde | Votează email -1 email
1 ROMAN
end of ESCU
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H