Lista producţiilor de animaţie care intră în cursă pentru nominalizările la Oscarul 2012

Academia Americană de Film a anunţat lista celor 18 producţii de animaţie care intră în cursă pentru nominalizările la Oscarul 2012.

RomaniaTV.net
05 nov. 2011, 10:11
Lista producţiilor de animaţie care intră în cursă pentru nominalizările la Oscarul 2012

Dintre cele 18 filme, doar cinci vor avea şansa de a se bate pentru mult râvnitul trofeu.

Printre cele mai bine cotate filme de animaţie prezente pe listă se numără Motanul Încălţat, cu Antonio Banderas, Aventurile lui Tintin, regizat de Steven Spielberg sau Rango, a cărui regie este semnată Gore Verbinski. Tot ca favorite figurează şi lung metrajele Rio, The Smurfs şi Cars 2.

În listă mai sunt „Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked”, „Arthur Christmas”, „A Cat in Paris”, „Chico & Rita”, „Gnomeo & Juliet”, „Happy Feet Two”, „Hoodwinked Too! Hood vs. Evil”, „Kung Fu Panda 2”, „Mars Needs Moms”, „Puss in Boots”, „Rio”, „Winnie the Pooh” şi „Wrinkles”.

În alcătuirea listei a existat şi o controversă. Membrii Academiei au dezbătut dacă să accepte trei filme care folosesc tehnica de captare a mişcării, deoarece aceasta nu era iniţial asimilată animaţiei.

Până la urmă filmele au primit permisiunea de a concura la nominalizări. Este vorba de Happy Feet 2, Mămici pentru Marte şi Aventurile lui Tintin.