Lista Ruşinii: Joe Biden, Obama şi alţi peste 100 de politicieni şi înalţi magistraţi ai SUA provin din familii care au deţinut sclavi

Într-o examinare a genealogiilor elitei politice americane, Reuters a descoperit că cel puțin 118 dintre cei mai influenți lideri ai țării - președinți, parlamentari din ultimul Congres, guvernatori și judecători ai Curții Supreme au stămoși care au fost stăpâni de sclavi.

28 iun. 2023, 18:39
Lista Ruşinii: Joe Biden, Obama şi alţi peste 100 de politicieni şi înalţi magistraţi ai SUA provin din familii care au deţinut sclavi

Agenția de presă Reuters a făcut o cercetare a arborilor genealogici ai mai multor președinți americani, membrii ai Curții Supreme și politicieni. A descoperit peste 110 personalități care se trag din neamuri de deținători de sclavi.

Printre aceștia sunt Jimmy Carter, Barrack Obama, Bill Clinton și surpriză Joe Biden. Dacă de la cabinetul lui Jimmy Carter s-a răspuns, prin intermediul unui consilier, care a spus că fostul președinte al Americii a fost un campion al justiției rasiale, dinspre Casa Albă, s-a transmis doar no comment. Agenția de presă le-a identificat numele predecesorilor sclavi și le-a comunicat acestora. Chiar și numele stăpânilor.

Barack Obama, care cere „reparații”, tocmai a aflat că descinde din proprietari de sclavi.

Fostul președinte Barack Obama, care a devenit din ce în ce mai vocal în cererile sale de reparații pentru americanii de culoare, tocmai a aflat, în urma unei investigații Reuters, că descinde din proprietari de sclavi.

Fostul președinte Obama a declarat la începutul acestei săptămâni că cererea de reparații pentru negrii americani este „justificată”, dar a afirmat că „politica rezistenței și resentimentelor albilor” a făcut ca perspectiva de a urmări această problemă în timpul președinției sale să fie „un lucru imposibil”.

„Nu există prea multe semne de întrebare că bogăția acestei țări, puterea acestei țări a fost construită într-o parte semnificativă – nu exclusiv, poate nici măcar în cea mai mare parte – dar o mare parte a fost construită pe spatele sclavilor”, a continuat Obama.

Citeşte şi: Angajări 2023, se caută personal pentru staţiunea de lux. Salariile trec de 2.000 de euro, iar bacşişurile vin de la VIP-uri

Obama nu a menționat că propriile sale rude au fost proprietari de sclavi care au deținut și controlat un număr mare de sclavi.

Investigația Reuters a constatat că fiecare fost președinte în viață, cu excepția lui Donald Trump, este descendent de proprietari de sclavi. S-a constatat că Jimmy Carter, George W. Bush, Bill Clinton, Joe Biden și Barack Obama au avut cu toții strămoși proprietari de sclavi.

Stră-stră-stră-stră-străbunicul lui Obama, George Washington Overall, a deținut sclavi în Kentucky, inclusiv o fată de 15 ani. De asemenea, a descoperit că stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-străbunica lui Obama, Mary Duvall, a deținut și ea sclavi care figurează într-un recensământ din 1850. De fapt, familia Duvall era o familie bogată, ai cărei membri descindeau dintr-un mare proprietar de terenuri, Maureen Duvall, a cărui moșie deținea cel puțin 18 sclavi în secolul al XVII-lea.

Registrele de recensământ consultate de Reuters au arătat că stră-stră-străbunicul lui Joe Biden „a înrobit un copil de 14 ani” în 1850. Politico a descoperit că un alt stră-străbunic de-al treilea, Jesse Robinett, a înrobit oameni în comitatul Allegany din Maryland, potrivit unui recensământ din 1800.

De asemenea, examinarea a constatat că judecătorii Curții Supreme Amy Coney Barrett și Neil Gorsuch, 11 guvernatori și 100 de legislatori din Congresul 117 sunt descendenți ai unor proprietari de sclavi.

Printre legislatorii care descind din sclavi se numără senatorii republicani Mitch McConnell, Lindsey Graham, Tom Cotton și James Lankford, precum și democrații, Elizabeth Warren (care se identifică în mod notoriu ca fiind indian american), Tammy Duckworth, Jeanne Shaheen și Maggie Hassan.

LISTA COMPLETĂ AICI

Citeşte şi: BREAKING: Omul de încredere al lui Vladimir Putin, într-o stare de sănătate critică. Ce a pățit, de fapt, ministrul de Interne (FOTO)