Lista sancţiunilor împotriva Coreii de Nord: Uniunea Europeană adaugă patru entităţi şi 9 persoane

Consiliul European a anunţat că a adăugat nouă persoane şi patru entităţi pe lista sancţiunilor împotriva regimului de la Phenian, actualizând lista în conformitate cu noile măsuri aprobate de Consiliul de Securitate al ONU, după recentele teste balistice efectuate de Coreea de Nord.

11 aug. 2017, 08:07
Lista sancţiunilor împotriva Coreii de Nord: Uniunea Europeană adaugă patru entităţi şi 9 persoane

„Decizia ridică numărul total de persoane asupra cărora se aplică măsuri restrictive (…) la 62 şi 50 de entităţi listate de ONU. În plus, 41 de persoane şi 7 entităţi sunt incluse în mod autonom de UE”, se afirmă într-un comunicat al Consiliului Europei.

Printre entităţile incluse recent se numără şi Foreign Trade Bank (FTB), o instituţie bancară controlată de statul nord-coreean, potrivit Mediafax.

Consiliul de Securitate al ONU a votat în unainimitate, săptămâna trecută, noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

Citeşte şi Donald Trump avertizează Coreea de Nord că va da de necaz dacă face ceva împotriva SUA

 Astfel, exporturile nord-coreene vor avea mult de suferit, în mod special cele de cărbune, fier, plumb, minereuri şi alte materii prime. Pentru regimul de la Phenian exportul de cărbune către China a reprezentat până acum una dintre principalele surse de venit, însă şi Beijingul, fiind membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a votat în favoarea noilor sancţiuni.

Potrivit estimărilor, valoarea exporturilor nord-coreene se va diminua cu trei miliarde de dolari anual.