Lista sporurilor şi avantajelor salariaţilor din Justiţie

Economica.net prezintă lista completă a beneficiilor şi avantajelor pe care le primesc angajaţii din Justiţie. Spor pentru condiţii de muncă, spor condiţii deosebite în diferite ponderi din salariul de bază (de la 100% la 5%), spor de risc şi confidenţialitate, spor pentru atribuţii de coordonare şi control sunt câteva dintre sporurile încasate lunar de angajaţii din Justiţie.

14 iun. 2016, 06:42
Lista sporurilor şi avantajelor salariaţilor din Justiţie

Decontarea chiriei se numără printre beneficiile primite de unii dintre salariaţii din Justiţie

De exemplu, pentru 40 de judecători, procurori şi personal asimilat judecătorilor şi procurorilor din aparatul propriu al Ministerului Justiţiei se decontează chiria cu sume care variază între 1.619 lei – 2.572 lei lunar per beneficiar. Pentru nouă funcţionari publici cu statut special din aparatul propriu al Ministerului de resort se decontează chiria cu valori cuprinse între 891 lei – 1.600 lei lunar pentru fiecare dintre beneficiari.

De asemenea, se decontează chiria pentru 11 judecători, procurori sau personal asimilat din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Contravaloarea chiriei decontate fiecăruia dintre aceştia este cuprinsă între 1.693 lei şi 2.635 lei lunar.

Mai mult, mai bine de 2.000 de funcţionari publici cu statut special, angajaţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi din unităţile subordonate acesteia, beneficiază de decontarea chiriei. Valoarea decontată de instituţie variază între 450 lei şi 3.374 lei lunar pentru fiecare salariat.

Unităţile subordonate Ministerului Justiţiei sunt:

– Institutul Naţional de Expertize Criminalistice;
– Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu unităţile subordonate acesteia;
– Spitalul „Prof. dr. Constantin Angelescu”;
– Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu;
– Oficiul Naţional al Registrului Comerţului;
– Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie;
– Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
Precizăm că Direcţia Naţională de Probaţiune funcţionează în cadrul Ministerului Justiţiei.

Ce beneficii primesc angajaţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi din unităţile subordonate acesteia

– Spor pentru condiţii de muncă

12.131 de funcţionari publici cu statut special beneficiază de acest spor al cărui cuantum variază între 165 de lei şi 2.763 lei lunar pentru fiecare salariat.
Nouă funcţionari publici beneficiază lunar de sporul pentru condiţii de muncă. Fiecare dintre aceşti salariaţi încasează maximum 1.231 lei lunar în contul sporului pentru condiţii de muncă.
251 de angajaţi din categoria personal contractual încasează spor pentru condiţii de muncă. Valoarea maximă a acestui spor este de 1.153 lei per angajat pe lună.
– Decontarea chiriei

2.077 funcţionari publici cu statut special beneficiază de decontarea chiriei. Valoarea decontată de instituţie variază între 450 lei lunar şi 3.374 lei lunar pentru fiecare dintre aceşti salariaţi.
– Normă de hrană

12.131 de funcţionari publici cu statut special beneficiază de normă de hrană. Valoarea acestui drept variază între 992 lei lunar şi 1.132 lei lunar per beneficiar.
Nouă funcţionari publici beneficiază de normă de hrană în valoare de 992 lei pe lună, per beneficiar.
251 de salariaţi din categoria personal contractual au dreptul la normă de hrană al cărei cuantum variază per salariat între 992 lei lunar şi 1.114 lei lunar.
– Transport gratuit la şi de la locul de muncă

1.898 de funcţionari publici cu statut special beneficiază de acest drept a cărui contravaloare porneşte de la 122 lei lunar şi ajunge la 1.200 lei lunar per salariat din categoria antemenţionată.
– O călătorie gratuită pe an

12.131 de funcţionari publici cu statut special au dreptul la o călătorie gratuită pe an a cărei contravaloare este cuprinsă între 50 lei lunar şi 610 lei lunar per beneficiar.
– Medicamente decontate

1.500 de funcţionari publici cu statut special beneficiază de medicamente decontate. Contravaloarea medicamentelor decontate pentru fiecare beneficiar variază între 100 lei şi 800 lei.
– Uniforme şi echipament obligatoriu

12.131 de funcţionari publici cu statut special beneficiază de uniforme şi echipamente a căror contravaloare este cuprinsă între 165 lei şi 172 lei lunar.

 

Citeşte continuarea pe economica.net