A fost actualizată lista statelor din „zona galbenă”. Cei care vin în România din aceste 41 de ţări intră automat în carantină, 14 zile

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista statelor cuprinse în aşa-numita ”zonă galbenă”, iar toate persoanele care vin din acestea trebuie să stea 14 zile în izolare. Lista, care intră în vigoare în 3 august, ora 0.00, cuprinde 41 de state.

02 aug. 2020, 16:07
A fost actualizată lista statelor din „zona galbenă”. Cei care vin în România din aceste 41 de ţări intră automat în carantină, 14 zile

INSP a stabilit lista ţărilor şi zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeşte şi Drumul spre vama Kulata, blocat de protestatarii bulgari. Încă un obstacol pentru turiştii români care merg în Grecia

Lista, care cuprinde 41 de ţări, intră în vigoare în 3 august, ora 0.00. Lista anterioară, sttabilită în 25 iulie, cuprindea 44 de ţări.

Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență Listă in vigoare de la data de 3.08.2020 ora 0:00:

ZONĂ GALBENĂ (carantina 14 zile)

Africa de Sud

Arabia Saudita

Argentina

Armenia

Bahamas

Bahrain

Bolivia

Bosnia si Herțegovina

Brazilia

Capul Verde

Chile

Columbia

Costa Rica

El Salvador

Eswatini

Guineea Ecuatoriala

Honduras

Insulele Turks si Caicos

Insulele Virgine ale Statelor Unite

Irak

Israel

Kazahstan

Kârgâzstan

Kosovo

Kuweit

Luxemburg

Macedonia de Nord

Maldive

Moldova

Muntenegru

Oman

Palestina

Panama

Peru

Puerto Rico

Qatar

Republica Dominicana

Singapore

Saint Maarten

Statele Unite ale Americii

Surinam.

Măsura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.