Lista ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus. Pe ce loc se află România

Lista ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus. Potrivit unui studiu publicat în Australia, în topul ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia se află Noua Zeelandă, Vietnam şi Taiwan. România este abia pe locul 81.

28 ian. 2021, 19:43
Lista ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus. Pe ce loc se află România
Lista ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus. Pe ce loc se află România

Lista ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus. Potrivit unui clasament publicat în Australia, Noua Zeelandă, Vietnam şi Taiwan se află în fruntea unei liste de aproape o sută de ţări şi teritorii care au gestionat cel mai bine pandemia de COVID-19

Lista ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus

Potrivit aceluiaşi clasament, Spania se află pe locul 78, în timp ce România este pe locul 81. Columbia, Mexic şi Brazilia ocupă ultimele locuri, relatează EFE, conform AGERPRES.

Clasamentul, care compară răspunsul guvernelor la această pandemie în cele 36 de săptămâni după confirmarea celui de-al 100-lea caz de COVID-19, plasează Australia pe locul 8, Marea Britanie pe 66, iar SUA pe 94 şi exclude China din această listă din cauza lipsei datelor, potrivit Institutului Lowy, care a realizat studiul.

Noua Zeelandă, care a detectat săptămâna aceasta primele trei contagieri cu noul coronavirus după 18 noiembrie, a reacţionat cu fermitate de la declanşarea pandemiei, fapt cea i-a permis să menţină cazurile sub control şi să înregistreze în total circa 2.300 de contagieri şi 25 de decese.

De asemenea, Vietnam a raportat în total 1.551 de cazuri şi 35 de morţi, în timp ce Taiwan a totalizat 890 de contagieri şi doar 7 decese.

Citeşte şi BILANȚ CORONAVIRUS 28 IANUARIE. Aproape 3.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, în scădere faţă de miercuri

Studiul notează că „nicio ţară nu a fost unanim câştigătoare în perioada examinată”, având în vedere că gravitatea pandemiei a variat de la declanşarea crizei, evidenţiind factori structurali precum dimensiunea populaţiei, nivelul de dezvoltare economică sau diferenţele dintre sistemele politice, ce par să fi influenţat gestionarea pandemiei.

Studiul a fost publicat după ce s-au înregistrat peste 100 de milioane de cazuri de COVID-19 în întreaga lume, SUA, India şi Brazilia, fiind ţările cu cele mai multe contagieri, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Citeşte şi Bilanţ vaccinare 28 ianuarie 2021. Peste 75.000 de români s-au imunizat cu două doze

Spania ocupă locul 7 ca număr al contagierilor cu peste 2,6 milioane de cazuri de COVID-19; în timp ce în rândul ţărilor latino-americane cele mai afectate de noul coronavirus sunt Columbia (peste 2 milioane), Argentina (circa 1,9 milioane) şi Mexic (aproape 1,8 milioane), ocupând locul 11, 12 şi respectiv 13 la nivel mondial.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică,  până joi, 28 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 721.513 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În ultimele 24 de ore au fost efectuate 24.726 de teste RT-PCR.