Lista țărilor care au impus RESTRICȚII DE NOAPTE. Pe ce loc se află România

Departamentul pentru Situații de Urgență a prezentat lista țărilor care au impus restricții de circulație pe timpul nopții cu scopul de a reduce răspândirea pandemiei COVID.

29 mart. 2021, 23:25
Lista țărilor care au impus RESTRICȚII DE NOAPTE. Pe ce loc se află România

Lista țărilor care au impus RESTRICȚII DE NOAPTE. Majoritatea țărilor europene au luat măsuri pe timpul nopții pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus. Prin urmare, în Austria, Ungaria, Slovacia, Albania și Portugalia restricționarea traficului începe la ora 20. În timp ce în Spania, Bosnia și Herțegovina, Luxemburg și Cipru restricționarea traficului pe timp de noapte începe la ora 23. Cele mai dure restricții au fost luate în Scoția și Anglia, unde interdicția este totală.

În Turcia, interdicția pe timp de noapte începe la ora 21:00 și se termină la ora 05:00, iar persoanele de peste 65 de ani au voie să părăsească domiciliul în intervalul orar 10:13, iar cei de peste 20 de ani între ora 13:00 și ora 16:00. De asemenea, și în Grecia au fost luate un set mai dur de restricții. În zonele de COD ROȘU restricționarea circulației pe timp de noapte începe la ora 18:00 în timpul săptămânii și la ora 19:00 în weekend. În Atena și Salonic restricționarea circulației începe la ora 21:00 de luni până vineri și la ora 19:00 în weekend.

Citește și: Raed Arafat vine şi cu veşti bune. Valul trei, ultimul hop cu restricţii în România: Mai trebuie doar 3-4 săptămâni cu măsuri!

Lista țărilor care au impus RESTRICȚII DE NOAPTE

”Restricţiile luate la nivelul României, pe lângă rolul acestora de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au in final rol de prevenţie şi salvare se vieţi. Astăzi, 29 martie 2021, în cadrul Secţiilor de terapie intensivă a fost raportat un număr de 1.398 persoane şi 881 de persoane aflate în Unităţile de Primiri Urgenţe, la nivel naţional. Scopul nostru este de a salva. Noi, împreună, suntem o echipă! Doar aşa, vom trece cu bine de această perioadă”, a transmis DSU.

Citește și: Monica Pop atacă dur autoritățile! ”Cine a propus închiderea magazinelor să fie pedepsit pentru zădărnicirea combaterii bolilor