Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Din ce ţări se intră în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat vineri o nouă listă cu ţările din care este obligatoriu test PCR la urcarea în avion sau la intrarea în ţară pe alte căi. Prin această Hotărâre a fost actualizată lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Va transmitem Hotărârea și Anexa

19 feb. 2021, 11:59
Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Din ce ţări se intră în carantină

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat s-a schimbat de vineri. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 19.02.2021, Hotărârea numărul 11.
Prin această Hotărâre a fost actualizată lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Germania a fost scoasă de pe lista statelor pentru care se impun măsuri speciale în contextul pandemiei de COVID-19.

Persoanele care sosesc din ţările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte şi certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în ţară. De asemenea, persoanele care prezintă un test PCR negativ vor sta în carantină 10 zile, faţă de 14, câte sunt prevăzute pentru persoanele care nu au un astfel de test.

Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat by Dobran Viorel on Scribd

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se aprobă lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Starea de alertă, prelungită în România pentru 30 de zile. Se schimbă modul de calcul al incidenţei COVID

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, că ”avem o şansă să terminăm cu această pandemie, dacă ne vaccinăm” şi a făcut un apel către români să se vaccineze, atunci când le va veni rândul.
”Suntem, cum se spune, pe un platou. Asta înseamnă că numărul de persoane care sunt găsite nou îmbolnăvite într-o zi este aproximativ egal cu numărul de persoane care se fac bine, care scapă de boală. În acelaşi timp, putem să observăm că la secţiile de Terapie Intensivă numărul de internaţi este în uşoară scădere, însă suntem departe de a putea spune că s-a terminat pandemia. În consecinţă, respectaţi restricţiile, purtaţi mască, distanţare, respectaţi toate măsurile care sunt în vigoare”, a transmis, joi, preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă.

Şeful statului a vorbit despre prelungirea stării de alertă. ”Guvernul a prelungit – chiar începând de astăzi este în vigoare o nouă stare de alertă pentru o lună de zile. Nu au fost introduse restricţii noi, dar, din cauza evoluţiei, nici nu s-a putut renunţa la restricţiile în vigoare”, a mai declarat preşedintele.

Acesta s-a referit la campania de vaccinare, apreciind că este ”o şansă”. ”Avem, pe de altă parte, o campanie de vaccinare, care, aşa cum am spus de la început, merge din ce în ce mai departe, numărul de doze de vaccin creşte de la o lună la alta, în acelaşi fel creşte şi numărul centrelor în care se face vaccinare. Avem o şansă. Avem o şansă să terminăm cu această pandemie, dacă ne vaccinăm. Vă invit pe toţi să mergeţi, să vă vaccinaţi, atunci când vă vine rândul, fiindcă doar aşa vom putea să terminăm această pandemie”, a mai declarat Iohannis.