Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Iată statele intrate în zona ROŞIE

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi seară, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Astfel, Ucraina şi Gibraltar au intrat în zona roşie, iar în zona galbenă au trecut, între altele, Albania - după scăderea incidenţei, şi Olanda - din cauza creşterii numărului de infectări.

14 oct. 2021, 21:24
Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Iată statele intrate în zona ROŞIE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 85 prin care actualizează lista ţărilor / teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel:

-în zona roșie au intrat: Ucraina și Gibraltar;

-în zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Albania, Botswana, Curaçao,  și Insulele Virgine ale Statelor Unite;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Olanda, Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice și Insulele Turks și Caicos;

Citeşte şi Dr. Valeriu Gheorghiţă se opune închiderii şcolilor din cauza COVID-19. „Nu reprezintă un mediu cu risc crescut de răspândire”

-în zona verde au intrat: Elveția, Canada, Iordania, Kazahstan, Andorra, Groenlanda, Polinezia Franceză și Sao Tome și Principe.

Anexa la HCNSU nr. 85 din 14.10.2021

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat intră în vigoare începând din 17 octombrie, ora 00:00, transmite CNSU.

Citeşte şi Ce riscă persoanele care fac Covid şi gripă în acelaşi timp. Avertismentul specialiştilor: „Poate fi fatal”

Sunt însă reguli şi pentru românii care merg în străinătate. Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile din Franţa au redus la 24 de ore valabilitatea testelor RT-PCR sau antigen care trebuie prezentate de persoanele nevaccinate care sosesc în această ţară din România. Măsura a intrat în vigoare începând din 11 octombrie.