Lista ţărilor de unde dacă te întorci nu mai intri în izolare la domiciliu. Anunţul secretarului de stat în MAI Raed Arafat

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat că luni după-amiază va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) în care se va discuta despre lista ţărilor verzi. Adică acele ţări din care dacă te întorci nu mai intri în izolare la domiciliu. 

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 11:54
Lista ţărilor de unde dacă te întorci nu mai intri în izolare la domiciliu. Anunţul secretarului de stat în MAI Raed Arafat

„Lista ţărilor care se vor deschide urmează să fie dată astăzi după-masă. Avem deja datele de la INSP, dar urmează să fie anunţată astăzi, după ce o adoptă Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă”, a anunţat Raed Arafat, într-o conferinţă la Guvern, după şedinţa în cadrul căreia a fost aprobată Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Arafat a precizat că în ultima hotărâre a CNSU s-a schimbat criteriul privind ţările verzi.

„Avem acum un criteriu care vorbeşte de o cifră egală sau mai mică decât cifra din România în ultimele 14 zile a cazurilor noi la 100.000 de locuitori cumulativ. Noi, înainte, mergeam la 5 cazuri la un milion de persoane medie zilnică în ultimele 14 zile, acum vorbim şi am luat aici cifra pe care o foloseşte Uniunea Europeană, ca să fim cu o abordare uniformă cu restul UE”, a explicat Raed Arafat.