Lista țărilor în care au fost depistate infectări cu noua tulpină a COVID descoperită în Marea Britanie. Cât de repede se răspândește și cât de periculoasă e

Multe țări și-au blocat zborurile cu Marea Britanie, de când a fost depistată noua tulpină a coronavirusului. Specialiștii spun că acest virus e mult mai contagios.

02 ian. 2021, 16:23
Lista țărilor în care au fost depistate infectări cu noua tulpină a COVID descoperită în Marea Britanie. Cât de repede se răspândește și cât de periculoasă e

Turcia a închis de de la 1 ianuarie ușa călătorilor din Marea Britanie, după ce au fost depistate 15 cazuri de infecții cu noua tulpină descoperită în UK. Astfel, Turcia devine a 33-a țară în care a fost găsit acest virus.

Ministrul sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a transmis într-o declarație de presă că cele 15 persoane infectate cu noua variantă Covid – 19 erau în izolare și că după anchetele epidemiologice au fost găsite și izolate persoanele care au intrat în contact cu cei infectați.

Virusul a fost găsit doar la persoane ce au revenit din Marea Britanie, s-a constatat în urma controalelor făcute, conform New York Times.

Multe țări impun restricții călătorilor care revin din țări în care au fost depistate infectări cu noua tulpină.  Filipine, spre exemplu, a extins restricțiile pentru călătorii care vin din Marea Britanie și pentru încă alte 18 țări. Pe listă se află și SUA, după ce virusul a fost găsit în Florida, California și Colorado.

Noua tulpină a COVID descoperită în Marea Britanie e mult mai contagioasă

Noua tulpină de coronavirus, cunoscută sub numele de B.1.1.7., reprezintă un pericol nu pentru că e mai severă decât COVID-19, ci pentru că se transmite mult mai ușor și ar duce la un număr mai mare de spitalizări, în condițiile în care multe țări se confruntă deja cu un număr crescut de cazuri.

Țările în care au fost depistate cazuri de infecție cu noua tulpină: pe lângă Statele Unite, Marea Britanie și Turcia – Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe Unite, precum și Taiwan.

Și în Africa de Sud a apărut o versiune similară a virusului, care se aseamănă cu B.1.1.7. Conform oamenilor de știință care au detectat-o, această variantă din Africa de Sud, cunoscută sub numele de 501.V2, a fost găsită în până la 90% din probele ale căror secvențe genetice au fost analizate acolo de la mijlocul lunii noiembrie.

Autoritățile britanice au anunțat că au detectat două cazuri ale variantei identificate în Africa de Sud. În ambele cazuri, persoanele infectate au fost în contact cu persoane care au călătorit în Marea Britanie din Africa de Sud în ultimele săptămâni. Elveția, Finlanda, Australia, Zambia și Franța au detectat, de asemenea, această variantă.

Citiți și În Franța a apărut primul caz de infectare cu tulpina africană de COVID