Liste cu pacienţi, scoase la vânzare de către medicii de familie pe mii de euro

Publicat: Vineri, 01 Martie 2013 09:31 // Actualizat: Vineri, 01 Martie 2013 09:31 // Sursa: RTV.net

La Vaslui, un doctor a decedat, iar pacienţii lui au fost cumpăraţi de un alt medic. Listele cu numele pacienţilor sunt scoase la vânzare cel mai adesea pe forumurile de Internet frecventate de medicii de familie. Preţul unei asemenea liste pleacă de la 4.000 de euro şi poate ajunge la 20.000 de euro.

Foto: rtv.net

Medicii de familie care părăsesc localitatea sau demisionează îşi pot vinde listele cu pacienţi. Totul este legal şi se întâmplă în faţa notarului. Un pacient se poatre vinde la bucată şi ajunge la 6 euro sau se pot vinde listele întregi. Preţul porneşte de la 4.000 de euro şi poate ajunge până la 20.000 de euro în cazul în care pe listă sunt înscrişi sute de pacienţi. Oamenii află că sunt înscrişi la un alt medic, abia când se duc la cabinet, informează România TV.

La Vaslui, spre exemplu, sute de pacienţi s-au trezit pe listele a doi sau chiar trei medici în acelaşi timp după ce medicul lor de familie a decedat. Aceştia îşi pot alege singuri medicul de familie, dar abia peste şase luni.

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 oct 14:54
Votează email 0 email
...prin conectarea paramedicilor de pe ambulanţe cu medici de specialitate aflaţi în spitale, în vederea direcţionării eficiente a pacienţilor în situaţii de urgenţă. “A pornit printr-un proiect-pilot, cu finanţare sprijinită de o companie, dar apoi a...
01 mar 10:20
Votează email -1 email
...sunt înscrişi sute de pacienţi. Oamenii află că sunt înscrişi la un alt medic, abia când se duc la cabinet. Mai mult pe RTV.net ...
1
EUR
4.7564
RON
26 Mar
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H