Litoralul din zona staţiunii Mamaia va fi reabilitat

Guvernul va finanţa cu 227,3 milioane lei (50,7 milioane euro) lucrări de protecţie şi reabilitare a părţii sudice a litoralului românesc, în zona staţiunii Mamaia, finanţare care va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat şi alte surse şi poate fi actualizată ulterior.

12 feb. 2014, 15:32
Litoralul din zona staţiunii Mamaia va fi reabilitat

Lucrările vor fi efectuate în perimetrul staţiunii Mamaia, între hotelurile Rex şi Sulina şi Vila Turturica (staţie barieră intrare), scrie Mediafax.

Investiţia va fi eşalonată pe trei ani, conform hotărârii aprobate de Guvern.

Anul trecut au fost semnate contracte de finanţare pentru proiecte în valoare de peste 600 de milioane de euro, în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu, printre acestea numărându-se un contract de peste 170 de milioane de euro pentru reabilitarea a şapte kilometri de plajă.

Contractul pentru finanţarea proiectului „Protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanţa şi Eforie Nord” a fost semnat la sfârşitul lunii aprilie.

Citeşte şi Imagini de COLECŢIE. Cum arăta LITORALUL românesc fără terase, şezlonguri şi cluburi VIDEO

Prin acest proiect sunt propuse măsuri de protecţie a eroziunii costiere împotriva riscului de eroziune, pe o lungime de peste 7 kilometri de plajă, în cinci zone prioritare din partea sudică a litoralului românesc al Mării Negre: Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud şi Eforie Nord.

Investiţia ar urma să fie finalizată la sfârşitul anului 2015.

Valoarea proiectului este de 170.450.084 de euro, din care 145.680.660 de euro finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune, 24.726.008 de euro finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat şi 43.416 de euro contribuţia beneficiarului (Administraţia Naţională Apele Române, prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral).

Citeşte şi Staţiunea Mamaia, principalul punct de atracţie al hoţilor


loading...