Litoralul, pustiu de 1 Mai. Asemenea imagini nu au fost văzute niciodată

Litoralul e pustiu în acest an de 1 Mai, minivacanța care, de obicei, umple plaja până la refuz. Totul e închis, iar pe plaje poți să întâlnești doar pescăruși și polițiști care patrulează, potrivit Digi24.

RomaniaTV.net
01 mai 2020, 09:08
Litoralul, pustiu de 1 Mai. Asemenea imagini nu au fost văzute niciodată

Restaurantele și pensiunile sunt închise, iar autoritățile nu au încă o dată pentru redeschiderea sezonului turistic.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, joi, că a observat că pentru unii a început deja relaxarea şi că, după două săptămâni, s-ar putea să se impună şi alte restricţii dacă apare un număr exploziv de cazuri.

„În acest moment trebuie să respectăm regulile pe care le avem pentru ultimele două săptămâni şi sperăm să fie ultimele. Nu respectăm regulile, s-ar putea să ne trezim că nu sunt ultimele două săptămâni. S-ar putea să impună şi alte restricţii, dacă noi ne trezim cu un număr exploziv de cazuri şi terapiile intensive blocate şi cu bătrânii afectaţi”, a spus Raed Arafat.

Şeful DSU a subliniat că unele activităţi nu se mai pot relua în forma cunoscută până acum, ci cu adaptări la noua situaţie creată de COVID-19.

Relaxare măsuri de restricţie după 15 Mai

Gabriela Firea spune că traficul în Capitală a crescut semnificativ, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind relaxarea măsurilor de restricţie începând cu 15 mai.

Gabriela Firea atrage atenţia numărul maşinilor care circulă în Bucureşti a crescut de când autorităţile au anunţat relaxarea măsurilor de restricţie. 

#ImpreunaVomReusi #stamacasa

Urmare a anunțului făcut zilele trecute de autorități în legătură cu relaxarea restricțiilor de circulație după data de 15 mai, în traficul bucureștean se constată o creștere vizibilă a numărului de vehicule care se deplasează prin oraș.

Am evaluat, în cursul zilei de ieri, la Centrul de Monitorizare a Traficului din cadrul Primăriei Capitalei, împreună cu directorul Poliției Locale și cu directorul executiv al Direcției Transporturi, această situație, precum și modul în care transportul public de suprafață a fost adaptat condițiilor de criză.

Înțeleg pe deplin nerăbdarea oamenilor după atâtea zile de izolare și restricții, dar trebuie să fim conștienți cu toții că nerespectarea strictă a măsurilor impuse de autorități poate zădărnici aceste eforturi considerabile. De aceea, le recomand tuturor bucureștenilor să evite în continuare orice deplasări care nu sunt urgente sau foarte importante și să respecte regulile de igienă și de distanțare socială„, scrie Gabriela Firea pe Facebook.