Lituania vrea să legalizeze SACRIFICAREA RITUALĂ a ANIMALELOR

Lituania a făcut marţi un prim pas spre legalizarea sacrificării rituale a animalelor, în special pentru a-şi dezvolta exporturile de carne, în timp ce ţara vecină Polonia a interzis această practică, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
15 oct. 2013, 19:16
Lituania vrea să legalizeze SACRIFICAREA RITUALĂ a ANIMALELOR

În prima lectură a proiectului de lege, 51 de deputaţi din 141 au votat marţi în favoarea propunerii, doi au fost împotrivă şi şapte s-au abţinut.”Ţările arabe şi Israelul oferă noi oportunităţi pentru exportul de carne”, a explicat Vytautas Gapsys, deputatul care a depus proiectul de lege.

În prezent, conform legislaţiei lituaniene, animalele trebuie să fie asomate înainte de a fi sacrificate, în timp ce sacrificarea halal şi cuşer prevede ca animalul să fie ucis fără a fi asomat. Încă două şedinţe de vot mai sunt necesare pentru a aproba legislaţia care ar scuti comunităţile religioase de obligaţia de a asoma animalele.

Citeşte şi Cel mai HOT dans din fund al momentului… în regatul animalelor VIDEO

Comunitatea evreiască a salutat marţi decizia parlamentului de la Vilnius. Comunităţile evreiască şi musulmană din Lituania numără fiecare aproximativ 3.000 de membri.

Sacrificarea rituală a fost interzisă în Polonia la 1 ianuarie, după ce Curtea Constituţională a ţării a decis că este incompatibilă cu legislaţia privind drepturile animalelor