Lituanienii nu se grăbesc să îşi vândă TERENURILE AGRICOLE altor cetăţeni din UE

Referendumul ce a avut loc duminică în Lituania privind vânzările de teren agricol către cetăţeni străini din UE a fost declarat nul, deoarece prezenţa la vot nu a atins pragul de 50% , după cum prevede legea, a anunţat Zenonas Vaigauskas, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, într-o conferinţă de presă, relatează ITAR-TASS.

30 iun. 2014, 06:44
Lituanienii nu se grăbesc să îşi vândă TERENURILE AGRICOLE altor cetăţeni din UE

Autorităţile lituaniene declară nul referendumul privind liberalizarea pieţei terenurilor agricole.’Prezenţa la vot a fost de 14,2%, care este departe de declararea validităţii unui vot’, a explicat Vaigauskas. Duminică, cei 2,53 milioane de lituanieni cu drept de vot au avut şansa să-şi exprime opinia în această chestiune. Vaigauskas a precizat că rezultatele oficiale ale votului vor fi publicate joi.

Citeşte şi Statul român va limita cumpărarea de terenuri agricole de către străini din 2013

Referendumul privind vânzările de terenuri agricole către cetăţeni străini din UE a avut loc ca urmare a unei iniţative populare, în sprijinul căreia s-au strâns 300.000 de semnături.

Lituania a promis să-şi deschidă total piaţa de terenuri agricole atunci când a aderat la UE, în 2004, dar a reuşit să obţină o perioadă de graţie care a expirat la 1 mai 2014.