Negoiţă, luat la ochi de Comisia Europeană. Contracte dubioase, găsite la primărie

Comisia Europeană a cerut, joi, României să respectele normele UE în materie de achiziţii publice în cadrul unui contract de 110 milioane de euro atribuit de Primăria Sectorului 3 a municipiului Bucureşti, informează Executivul european.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 14:52
Negoiţă, luat la ochi de Comisia Europeană. Contracte dubioase, găsite la primărie

Potrivit CE, contractul, în valoare de aproximativ 110 milioane de euro, a fost atribuit sub forma unui acord-cadru cu o durată de patru ani, informează Mediafax.

Primăria Sectorului 3 – care este condusă de democrat-liberalul Liviu Negoiţă – nu a acordat candidaţilor un termen suficient pentru pregătirea ofertelor.

„Mai mult, Primăria Sectorului 3 a modificat în cursul procedurii anumite elemente obligatorii din anunţul de participare, printre care criteriile de selecţie, fără a proceda la publicarea modificărilor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), acestea fiind comunicate numai la nivel naţional”, precizează CE.

Comisia estimează şi că Primăria nu a putut efectua o evaluare obiectivă a ofertelor. „Acordul-cadru a fost atribuit unui candidat a cărui ofertă conţinea numeroase nereguli în ceea ce priveşte preţurile şi termenele propuse. În opinia Comisiei, explicaţiile suplimentare furnizate de ofertantul care a câştigat contractul nu au permis clarificarea neregulilor menţionate”, a menţionat Comisia.

CE consideră că România a încălcat normele europene în materie de achiziţii publice. Solicitarea adresată României de către Comisie ia forma unui aviz motivat – a doua fază în cadrul procedurii UE de constatare a încălcării legislaţiei UE. În cazul în care România nu ia măsurile necesare pentru a se conforma normelor UE aplicabile în materie de achiziţii publice în termen de două luni, Comisia va putea sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.