Dramatism în lupta pentru titlu. Steaua îşi păstrează şansele, după meciul de la Giurgiu

FCSB a învins, luni seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Astra Giurgiu, în ultimul meci al etapei a noua din play-off-ul Ligii 1.

08 mai 2017, 15:06
Dramatism în lupta pentru titlu. Steaua îşi păstrează şansele, după meciul de la Giurgiu

ASTRA STEAUA 0-1. Înaintea rundei care va decide campioana, Steaua împarte prima poziţie a Ligii 1 cu FC Viitorul, ambele având câte 41 de puncte. Şi a treia clasată, Dinamo, are şanse la titlu, diferenţa dintre aceasta şi primele formaţii din ierarhie fiind de două puncte.

La Giurgiu, golul a fost marcat de Gnohere ’12.

0-1: Gnohere a înscris din patru metri, după o centrare a lui Alibec.

Tehnicianul FCSB, Laurenţiu Reghecampf, suspendat, a urmărit meciul din tribună. Echipa a fost condusă de pe bancă de secundul Anton Petrea.

În dreptul sectorului de tribună rezervat fanilor oaspeţilor, a fost afişat un banner cu mesajul: „31 de ani de glorie şi onoare, Nostradamus se înşală, Steaua nu moare”, cu trimitere la coregrafia suporterilor dinamovişti de la derbiul de pe Arena Naţională (chipul lui Nostradamus şi mesajul „Din dorinţa unora care nu au înţeles fenomenul fotbal, Steaua va dispărea”).

Cu o etapă înainte de finalul play-off-ului, în care se va decide campioana, FCSB şi FC Viitorul au câte 41 de puncte, iar Dinamo are 39.

În ultima etapă vor avea loc meciurile Dinamo – Astra, FCSB – CSU Craiova şi FC Viitorul – CFR Cluj, sâmbătă, de la aceeaşi oră, 20.00.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 89 Muniru îşi bate joc de o minge, deşi era într-o poziţie ideală! Stelistul a şutat catastrofal şi Silviu Lung a reuşit să respingă.

Min. 72 Preluare senzaţională a lui Ioniţă, care îi trimite apoi lui Buş, însă din nou se opune Niţă!

Min. 68 O nouă ocazie a Astrei! Ioniţă îl întoarcev de două ori pe Moke şi şutează din interiorul careului, la o palmă de bară!

Min. 62 Astra este aproape de gol, dar Niţă o salvează pe Steaua în două rânduri! Mai întâi are o paradă frumoasă la şutul lui Alex Ioniţă, apoi reţine şutul lui Buş.

Min. 52 Jakolis primeşte mingea în poziţie bună, dar întârzie şutul, apoi se precipită şi trimite peste poarta Astrei.

Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 37 Daniel Niculae şutează pe jos de la marginea careului, dar prinde Niţă.

Min. 30 Lovitură liberă pentru Astra, din colţul din stânga al careului de 16 metri. Execută Budescu, direct în braţele lui Niţă.

Min. 28 Astra este din ce în ce mai periculoasă şi pe fondul unui joc slab al Stelei. Practic, după marcarea golului oamenii lui Reghe nu au mai ajuns la poarta lui Silviu Lung.

Min. 25 Ocazie mare a Astrei! Nicoară şutează în cross, Niţă respinge până la Sergiu Buş, care reia din unghi peste poartă.

Min. 21 După înscrierea golului, Astra are mai mult posesia. Steaua cedează deliberat mingea şi mizează pe contraatacuri. Meciul nu este deosebit de intens în aceste momente.

Min. 12 GOOOl Steaua! Acţiune rapidă a roş-albaştrilor, Alibec centrază pe jos de pe stânga, în gura porţi, iar Gnohere reia din prima, sub bară. Astra-FCSB 0-1!

Min. 8 Florin Tănase are o a doua acţiune importantă în acest meci. Pleaşcă centrează din dreapta, iar Tănase se înalţă mai mult decât Alexandru Stan şi trimite cu capul, din 8 metri. Balonul este însă prins de portarul Lung.

Min. 4 Un nou corner pentru Astra, urmat imediat de un contraatac periculos al Stelei. Florin Tănase n-a avut însă cu cine combina şi a pierdut mingea la marginea careului de 16 metri al Astrei.

Min. 2 Primul corner al meciului îi aparţine Astrei. Faza nu aduce vreun pericol, ba mai mult, Steaua pleacă pe contraatac, dar pasa lui Pleaşcă spre Gnohere este prea lungă.

Min. 1 A început partida de la Giurgiu.

Componenţa formaţiilor:

ASTRA: Lung Jr – Oros, Săpunaru, Fabricio, Nicoară – Al. Stan, Seto, Ioniță II – Budescu – Buș, Ioniță.

FCSB: Niță – Pleașcă, Bălașa, Moke, Momcilovic – Jakolis, Ov. Popescu, Boldrin, Fl. Tănase – Gnohere, Alibec.

Alexandru Tudor va arbitra meciul ASTRA – STEAUA, programat, luni, de la ora 20:30, LIVE VIDEO ONLINE STREAM la DIGI SPORT şi DOLCE SPORT. Tudor va fi ajutat de Mircea Orbuleţ şi Ciprian Danşa, iar rezervă va fi George Rădulescu. Liviu Ciubotariu şi Cătălin Popa sunt observatorii partidei ASTRA-STEAUA.

LIVE DIGI SPORT DOLCE SPORT ASTRA STEAUA LIVE VIDEO ONLINE STREAM. „Eu sunt convins că vom marca cu cei de la FCSB. Le-am și zis jucătorilor. Să marchezi două goluri și la Viitorul și la CFR și să iei trei… N-ai voie să marchezi două goluri în deplasare și să nu iei niciun punct. Luni vom arăta ok. Eu trag de 12-13 jucători și nu e ușor. Astra are cel mai multe jocuri disputate în acest sezon. Va fi foarte greu, dar am în componență jucători care la asemenea meciuri știu sa se mobilizeze. Îmi pare rău pentru Reghecampf. Normal ar fi fost ca în aceste ultime etape fiecare echipă să își aibă antrenorul pe bancă. Eu nu am nicio problemă dacă el s-ar afla pe bancă”, a declarat Marius Şumudică înainte de ASTRA-STEAUA, meci care va fi LIVE VIDEO ONLINE STREAM la DIGI SPORT şi DOLCE SPORT.

LIVE DIGI SPORT DOLCE SPORT ASTRA STEAUA LIVE VIDEO ONLINE STREAM. „Nu vreau să-l introduc pe Şumudică în discuţie, pentru că nu e corect. Şi anul trecut am fost de acord toţi că el nu trebuia să fie suspendat. Am vorbit cu cei de la Comisie, doar că am apelat la cei de la Federaţie. Am intrebat dacă se poate ca această suspendare să o fac anul viitor, pentru că e o perioadă importantă pentru Steaua. Răspunsul a fost unul negativ, nici nu vreau să fac o discuţie despre asta. Oricum, jucătorii vor avea o reacţie bună cu Astra, chiar şi fără mine. În momentul acesta mă interesează să văd cu mare atenţie să văd ce se întâmplă în ultimele două etape şi am discutat şi cu patronul echipei să vedem ce strategie vom avea pentru anul viitor”, a spus Reghecampf, înainte de ASTRA – STEAUA.

LIVE DIGI SPORT DOLCE SPORT ASTRA STEAUA LIVE VIDEO ONLINE STREAM. Laurențiu Reghecampf este suspendat pentru ultimele două etape, din cauza protestelor de la finalul meciului Dinamo – Steaua 2-1. Astfel, antrenorul roş-albaştrilor nu va sta pe bancă la meciul ASTRA STEAUA.

LIVE DIGI SPORT DOLCE SPORT ASTRA STEAUA LIVE VIDEO ONLINE STREAM. Echipele probabile la meciul ASTRA – STEAUA

ASTRA: Iliev – Geraldo, Săpunaru, Fabricio – Al. Stan, Seto, Boubacar, Nicoară – Al. Ioniţă II, Teixeira, Budescu.

STEAUA: Niţă – Pleașcă, Bălașa, Moke, Momcilovic – Achim, Ov. Popescu – Jakolis, Boldrin, Fl. Tănase – Alibec.

LIVE DIGI SPORT DOLCE SPORT ASTRA STEAUA LIVE VIDEO ONLINE STREAM. LIVE DIGI SPORT DOLCE SPORT ASTRA STEAUA LIVE VIDEO ONLINE STREAM. ASTRA-STEAUA este meciul care poate scoate echipa lui Gigi Becali din lupta pentru titlul de campioană. ASTRA STEAUA se joacă, luni, LIVE VIDEO ONLINE STREAM la DIGI SPORT şi DOLCE SPORT de la ora 20:30. DIGI SPORT şi DOLCE SPORT transmit LIVE VIDEO ONLINE STREAM partida ASTRA STEAUA.