Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 6-4 în „optimi” la Madrid. Urmează duelul cu Ons Jabeur

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului WTA Madrid după ce a trecut cu 6-4, 6-4 de Cori Gauff (18 ani, 16 WTA). Românca se va lupta cu Ons Jabeur (10 WTA) pentru un loc în "careul de aşi".

02 mai 2022, 19:27
Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 6-4 în „optimi” la Madrid. Urmează duelul cu Ons Jabeur

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 6-4

. Primul set a fost dominat de serviciile celor două jucătoare. Nici o șansă de break până în game-ul cu numărul 10, când experiența Simonei și-a spus cuvântul. Dubla campioană de Grand Slam a fructificat prima oportunitate avută, apoi a servit sigur pentru a închide setul în doar 38 de minute. În setul al doilea, americanca a încercat să lovească decisiv cu fiecare oportunitate, a căutat des liniile și a avut câștig de cauză, doar până la 4-1. De aici, Simona Halep a făcut spectacol şi a câştugat cinci game-uri la rând!

Ştirea iniţială:

LIVE DIGI SPORT Simona Halep – Cori Gauff STREAM VIDEO ONLINE. Partida dintre Simona Halep și Cori Gauff se va juca pe arena centrală „Manolo Santana” şi nu va începe mai devreme de ora 17:00, ora României. Câştigătoarea va juca în sferturile de finală cu Ons Jabeur (10 WTA), învingătoare în fața Belindei Bencic (13 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-2.

LIVE DIGI SPORT Simona Halep – Cori Gauff STREAM VIDEO ONLINE în „optimi” la Madrid (ora 18:30). Unde vezi meciul în direct la TV

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 6-4. Game, set şi meci!

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 5-4. Simona este irezistibilă şi face un nou break. Va servi pentru meci!

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 4-4. Game alb luat de Simona

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 3-4. Simona face break

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 2-4. Simona îşi face serviciul

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 1-4. Game Gauff, Simona a ratat două mingi de break

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 1-3. Primul semn de revenire al fostului lider WTA

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 0-3. Simona Halep a rămas fără replică

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 0-2. Primul break pentru Cori Gauff

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 0-1. Cori Gauff începe bine setul al doilea

Simona Halep – Cori Gauff 6-4. Simona Halep a fructificat prima minge de set!

Simona Halep – Cori Gauff 5-4, Simona serveşte pentru set!

Simona Halep – Cori Gauff 4-4. Game la 15, Simona. Din nou, românca servește foarte bine, iar Gauff trebuie să alerge serios pentru fiecare punct.

Simona Halep – Cori Gauff 3-4. Game la 30, Gauff. Jucătoarea de peste Ocean face un prim set consistent. Profită de orice slăbiciune a Simonei.

Simona Halep – Cori Gauff 3-3. Game la 0, Simona. Românca nu-i dă șanse americancei.

Simona Halep și Cori Gauff s-au întâlnit până acum de două ori, românca reuţind să câştige ambele meciuri: 6-3, 6-3 la Wimbledon 2019 și 6-3, 6-4 la Indian Wells 2022.

Simona Halep, poziţie surprinzătoare faţă de suspendarea jucătorilor ruşi şi bieloruşi. Ce spune fostul lider WTA despre războiul din Ucraina

„Mă simt bine pe teren, tot mai încrezătoare cu fiecare zi care trece. Bineînțeles, nu va fi ușor, pentru că jocul meu s-a schimbat. Sunt fericită și muncesc din greu pentru a vedea cât de bună pot fi în ziua următoare. Cori Gauff este o adversară de temut, mereu îmi este greu să joc împotriva ei. Este atât de tânără, dar în același timp are atât de multă putere. Nu este niciodată ușor să joci împotriva ei, dar sunt pregătită. În mare măsură, știu la ce să mă aștept. Este un nou meci, o nouă provocare pentru mine”, a declarat Simona Halep.

„Sunt nerăbdătoare să joc din nou împotriva ei. M-a învins deja de două ori, așa că nu am nimic de pierdut. De această dată, sper să fie diferit”, a răspuns Cori Gauff.

Mouratoglou, prins la mijloc! Francezul lucrează cu ambele jucătoare

Patrick Mouratoglou, noul antrenor principal al Simonei Halep, are o relație de colaborare și cu Cori Gauff! Tânăra americancă în vârstă de 18 ani s-a șlefuit la academia francezului, acolo unde se pregătește încă din copilărie. Francezul de origine greacă nu a fost însă niciodată antrenorul principal al lui Cori Gauff, deoarece a ocupat acest post în staff-ul Serenei Williams, iar mai nou în echipa Simonei Halep! Totuși, PAtrick Mouratoglou, care a stat în loja lui Cori Gauff la unele turnee, i-a recomandat acesteia un antrenor de la academia sa, pe francezul Jean-Christophe Faurel. Jucătoarea din SUA este antrenată și de tatăl ei, Corey Gauff.

Simona Halep o poate depăşi pe Maria Sharapova în clasamentul câştigurilor din tenis

Simona Halep are acum câştiguri strict din tenis în valoare totală de 38.632.521 de dolari și era pe locul patru în topul all-time, în spatele Mariei Sharapova, care a adunat din turnee 38.777.962 de dolari. O calificare în sferturile de finală i-ar aduce încă 178.917 de dolari, cu care ar ajunge la câștiguri totale de 38.811.438, suficient pentru a o depăși pe Maria Sharapova. Lider într-un top al jucătoarelor care au câștigat cei mai mulți bani din tenis este, de departe, americanca Serena Williams, cu 94.518.971 de dolari, urmată în clasament de Venus Williams, sora sa, care a câștigat din turnee 42.280.540 de dolari.

Ons Jabeur, în sferturi la Madrid, unde ar putea juca împotriva Simonei Halep, dacă românca trece de Gauff

Favorita 8 şi numărul 10 mondial, tunisianca Ons Jabeur s-a calificat în sferturi la Madrid Open, după ce a trecut de elveţianca Belinda Bencic, locul 13 mondial şi cap de serie 11. Jabeur s-a impus, scor 6-2, 3-6, 6-2, după o oră şi 56 de minute de meci.

Partida a fost întreruptă din cauza grindinei. Sportiva tunisiană ar putea juca în sferturi cu Simona Halep, dacă locul 21 WTA, va trece de Cori Gauff (SUA), locul 16 mondial şi cap de serie numărul 14.