Simona Halep, poziţie surprinzătoare faţă de suspendarea jucătorilor ruşi şi bieloruşi. Ce spune fostul lider WTA despre războiul din Ucraina

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a reacționat după decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a interzice participarea jucătorilor ruși și bieloruși la turneul de Grand Slam din Marea Britanie din acest an.

29 apr. 2022, 11:39
Simona Halep, poziţie surprinzătoare faţă de suspendarea jucătorilor ruşi şi bieloruşi. Ce spune fostul lider WTA despre războiul din Ucraina

Simona Halep, poziţie surprinzătoare faţă de interdicţia primită de jucătorii ruşi şi bieloruşi de a participa la Wimbledon. Întrebată luată decizia luată de cei de la All England Club i se pare una corectă, Simona Halep a răspuns că sportivii interziși sunt nevinovați și că nu ar trebui să sufere din cauza războiului din Ucraina.

„Tenisul este un sport individual și, după părerea mea, sportivii nu au nicio vină. E o decizie grea. Sunt sigură că nu a fost o hotărâre ușor de luat. Mă simt tristă pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și pentru toți oamenii care suferă.

Sunt împotriva războiului și sper că se va încheia curând. Suntem aproape acolo. Nu este ușor pentru nimeni, dar tenisul e un sport individual. Sportivii nu mai joacă sub steagul Rusiei, ceea ce cred că a fost o mișcare bună. În rest, este politică și vreau să stau departe de asta. Iubesc sportul”, a declarat Simona Halep, potrivit GSP.

Reacţia Simonei Halep vine după ce organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, săptămâna trecută, excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 (27 iunie – 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie.

Simona Halep participă zilele acestea la turneul WTA de la Madrid. În primul tur, Simona Halep a trecut de Shuai Zhang, locul 40 WTA, scor 6-2, 6-3.

Următorul meci va fi unul dificil. Simona Halep o va înfrunta pe Paula Badosa. După retragerea polonezei Iga Swiatek, spaniola Paula Badosa este principala favorită la câștigarea trofeului de la Caja Magica.