Simona Halep s-a retras în semifinale la Linz. Jacqueline Cristian, care în calificări fusese eliminată din turneu, va juca prima sa finală WTA din carieră

Simona Halep (22 WTA) s-a retras de la Linz cu câteva ore înaintea semifinalei cu Jaqueline Cristian (locul 100 WTA), din cauza unei accidentări.

11 nov. 2021, 18:43
Simona Halep s-a retras în semifinale la Linz. Jacqueline Cristian, care în calificări fusese eliminată din turneu, va juca prima sa finală WTA din carieră

UPDATE

. Simona Halep a postat un mesaj pe Facebook în care anunță că s-a retras din cauza unei accidentări. „Din păcate, nu pot juca în semifinala programată în această seară, după ce m-am accidentat la genunchi în meciul de miercuri. Aș face orice să pot juca, dar genunchiul s-a umflat și mă doare. Dacă aș juca, ar fi mai rău. Aș vrea să le mulțumesc organizatorilor și fanilor pentru o săptămână fantastică. Sper să ne revedem”, a scris Simona Halep.

Organizatorii turneului de la Linz au reacționat şi ei pe Twitter, la retragerea Simonei: „Halep s-a retras din cauza unei accidentări la genunchiul stâng. Îți urăm o recuperare rapidă, Simo! Tot orașul Linz te iubește. Sperăm să te revedem cât mai repede pe teren„, au scris austriecii.

În ceea ce o priveşte pe Jaqueline Cristian, ea a ajuns pe tabloul principal la Linz din postura de lucky loser, după retragerea Soranei Cîrstea, ea pierzând în ultimul tur al calificărilor.

„Sunt foarte fericită de ceea ce s-a întâmplat în această săptămână. Simt că sunt cu adevărat o norocoasă câştigătoare, nu o pierzătoare norocoasă. Am pierdut în calificări, aşa că nu am avut multe aşteptări, dar iată unde sunt!”, spunea Cristian joi seara, după calificarea în semifinale.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Simona Halep și Jaqueline Cristian se duelează din nou într-un turneu WTA la două săptămâni după ce s-au întâlnit la Cluj-Napoca, la Transylvania Open. Halep s-a impus atunci fără emoții, 6-1, 6-1, însă Cristian speră să facă surpiza!

Simona Halep – Jaqueline Cristian este LIVE VIDEO STREAM ONLINE AICI.

LIVE DIGI SPORT Simona Halep – Jaqueline Cristian VIDEO STREAM ONLINE în semifinale la Linz

Simona Halep s-a calificat în semifinale după ce a trecut cu 4-6, 7-5, 6-0 de Jasmine Paolini, în timp ce Jaqueline Cristian a produs o mare surpriză și a eliminat-o în două seturi, 6-3, 7-6, pe Veronika Kudermetova.

„A fost un meci foarte-foarte greu. N-am avut timp să fac nimic la început, ea lovea foarte rapid și foarte puternic. Am devenit mai agresivă pe parcurs și astfel am dominat partida spre final. Am alternat loviturile tăiate cu cele liftate pentru a mă descurca mai bine. Am crezut că am o șansă să câștig, bineînțeles, am luptat până la final și sunt fericită am reușit să trec mai departe”, a spus Simona Halep după victoria cu Jasmine Paolini.

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Linz. A revenit de la 4-6, 1-3!

„Sunt foarte fericită de ceea ce s-a întâmplat în această săptămână. Simt că sunt cu adevărat o norocoasă câştigătoare, nu o pierzătoare norocoasă. Am pierdut în calificări, aşa că nu am avut multe aşteptări, dar iată unde sunt! O ştiam pe Veronika Kudermetova, a fost o luptă bună, am ştiut cum să joc. Doar m-am bucurat că sunt aici şi nu acasă. Sunt fericită, abia aştept meciul împotriva Simonei Halep, o să fie un meci bun”, a spus Jaqueline Cristian după meciul din sferturiloe de finală.