Simona Halep a abandonat după ce a câştigat un set cu McCartney Kessler

Simona Halep (32 de ani) s-a retras în setul 2 al meciului cu McCartney Kessler (24 de ani, locul 123 mondial), din cauza unor probleme medicale la genunchi. Simona câștigase primul set, 7-5, și era condusă în actul secund, 2-3.

15 mai 2024, 17:11
Simona Halep a abandonat după ce a câştigat un set cu McCartney Kessler
LIVE DIGISPORT Simona Halep - McCartney Kessler STREAM VIDEO ONLINE în primul tur al turneului de la Paris. Fosta lideră WTA revine pe teren după două luni

Simona Halep, numărul 1149 WTA, revenită în martie după o suspendare îndelungată, a abandonat, miercuri, în prmul tur al turneului WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris. Halep s-a retras în setul doi al meciului cu sportiva americană McCartney Kessler, numărul 123 mondial, după o oră şi 28 de minute de joc, din cauza problemelor la genunchi.

Simona Halep a câştigat primul set cu 7-5, în 58 de minute, după ce a fost condusă cu 5-4. A fost un set cu multe breakuri, trei reuşite de Kessler şi patru de Halep.

În al doilea set, Kessler a început cu break. Al doilea game a fost mult mai echilibrat, însă a fost câştigat tot de americancă. Rapid, Halep s-a redresat şi a câştigat rapid gameul 3 pe propriul serviciu. Fostul lider WTA a avut însă nevoie apoi de timeout medical pentru a se interveni la piciorul său stâng, în zona genunchiului, la care avea probleme. Jocul a continuat cu două gameuri câştigate de Kessler şi de Halep pe propriul serviciu. Halep a avut nevoie însă din nou de fizioterapeută şi a renunţat să mai continue, la scorul de 3-2 pentru adversara sa.

UPDATE: Simona Halep (32 de ani, locul 1149 WTA) trebuia să o înfrunte marţi pe McCartney Kessler (24 de ani, locul 123 mondial) în primul tur al Trophee Clarins, turneu parizian de categorie WTA125 la care dubla câștigătoare de Grand Slam a intrat pe tablou grație unui wild card, dar ploaia a făcut ca niciunul dintre meciurile sp fie amânate pentru miercuri!

LIVE DIGISPORT Simona Halep – McCartney Kessler STREAM VIDEO ONLINE. Simona Halep – McCartney Kessler este al treilea meci al zilei pe arena pricipală, după Alize Cornet – Yuliia Starodubtseva și Anastasia Zakharova – Diane Parry, sesiunea fiind programată să înceapoă la ora 12:00.

Simona Halep are un nou iubit? Cine este milionarul cu care a fost fotografiată sportiva. Cei doi au luat masa, discret, în nordul Capitalei

Pentru Simona Halep, acesta va fi al doilea meci în circuitul WTA, după ce a revenit în martie în competiţii, după o perioadă lungă de suspendare. Jucătoarea din Constanța a primit wild card prima dată la Miami Open, unde a fost învinsă în primul tur de Paula Badosa, scor 1-6, 6-4, 6-3, pe 19 martie 2024.

„Mă bucur să fiu aici, condițiile sunt extraordinare. E o plăcere să fiu aici. Vreau să-i mulțumesc directorului turneului pentru că mi-a acordat această invitație. E o oportunitate pentru mine să joc câteva meciuri și sper să pot juca un tenis bun”, a spus Simona Halep pentru organizatorii turneului din capitala Franței. „Am câștigat la Paris titlul la Roland Garros și la junioare, și la senioare, e un loc special pentru mine. E orașul meu preferat și de fiecare dată când am timp vin la Paris să vizitez, nu doar pentru a munci. Sper să pot juca un tenis bun, așa cum am mai făcut în trecut”, a adăugat Simona Halep.

Altfel, Simona Halep a primit un wild card pentru turneul de la Rabat (Maroc), cu premii de  267 082 dolari, care se va desfăşura în perioada 18-25 mai. Românca se întoarce în Maroc pentru a participa la Grand Prix Lalla Meryem, după ce a jucat şi pierdut două finale la Fez, în 2010 şi 2011, şi la Marrakech, în 2013.

Citeşte şi: Lovitură grea pentru Simona Halep direct de la CIO. Ar putea fi finalul carierei

McCartney Kessler a debutat în circuitul profesionist la US Open 2023, evoluând până atunci competițiile din cadrul colegiilor din SUA. De când a început sezonul de zgură, a bifat trei înfrângeri și doar o victorie, în calificări la Charleston, cu Giavara. În ultimul meci disputat în WTA, a cedat în fața lui Jaqueline Cristian, în calificările de la Madrid Open.

De menţionat că Trofeul Clarins are loc în perioada 13-19 mai, face parte din categoria WTA 125, se joacă pe zgură (complexul Lagardère din Bois de Boulogne) și oferă premii totale în valoare de 115.000 de euro. Campioana en-titre este Diane Parry.