Demiteri după accidentul de la 2 Mai. Ministerul de Interne: ”S-au constatat trei fapte de posibil abuz in serviciu comise de trei polițiști. IPJ Constanța are 12 drug test”. cazul, preluat de Parchet

Mai mulți șefi ai IPJ Constanța ar fi fost demiși de Ministerul Afacerilor Interne în urma dezvăluirilor incendiare din ultimele zile, legate de circumstanțele în care s-a produs teribilul accident din 2 Mai.

23 aug. 2023, 17:58
Demiteri după accidentul de la 2 Mai. Ministerul de Interne: ”S-au constatat trei fapte de posibil abuz in serviciu comise de trei polițiști. IPJ Constanța are 12 drug test”. cazul, preluat de Parchet

UPDATE: Accidentul tragic de la 2 Mai – Un adjunct al şefului IPJ Constanţa, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche, eliberaţi din funcţie.

Adjunctul şefului IPJ Constanţa cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordinii publice, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie, în urma accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, au anunţat oficiali ai MAI. De asemenea, pentru trei poliţişti – doi subofiţeri şi un ofiţer – se va depune plângere penală.

 

UPDATE: ”Avand in vedere interesul absolut legitim, Corpul de Control efectueaza verificari la nivelul IPJ Constanta.

La acest moment, pe baza datelor preliminare, pot oferi urmatoarea informare intermediara: ofiterii corpului de control au depistat posibile fapte de abuz in serviciu referitoare la 3 agenti in legatura cu masurile de verificare a soferului care a produs accidentul.

IPJ Constanta are in dotare 12 drug test. Politistii aveau posibilitatea sa il testeze sau sa il conduca la osectie unde sa fi fost verificat.

Va fi sesizat parchetul Tribunalului Constanța

Vor fi demiși adjunctul șefului PJ Constanța, șeful Biroului Rutier, șeful Poliției Mangalia”, a declarat Eduard Ionescu, de la biroul Comunicare și Relații Publice al Ministerului de Interne.

Știrea inițială

Sâmbătă dimineață, un șofer drogat, în vârstă de 19 ani, a omorât doi studenți, după ce a lovit cu bolidul pe care îl conducea un grup de opt persoane care se deplasau pe margine drumului. În urma tragicului eveniment din 2 Mai a ieșit la iveală o cascadă de nereguli și de încălcări ale normelor din partea Poliției, astfel că ministrul de Interne a anunțat luni că a însărcinat corpul de control să facă o anchetă care să scoată la lumină toate circumstanțele care au făcut posibilă o astfel de tragedie.

Cu doar câteva ore înainte de cumplita tragedie, beizadeaua drogată a fost oprită de două ori de poliția din Constanța. Deși în mașina lui ofițerii au găsit droguri aceștia nu l-au testat cu drugtestul, ci au verificat doar dacă a consumat sau nu alcool și l-au lăsat să plece.

Un reprezentant ai IPJ Constanța a confirmat luni, informația apărută în presă conform căreia, Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care i-a ucis pe Roberta și Sebi, doi studenți la Facultatea de Geografie, în stațiunea 2 Mai, a fost oprit de două echipaje de poliție cu doar câteva ore de cumplita tragedie.

Citește și: EXCLUSIV| Tatăl Robertei, tânăra ucisă de beizadeaua drogată în 2 Mai, batjocorit de poliție. ”Știți programul nostru se cam termină, oricum veniți mâine”