GRECIA – COASTA DE FILDEŞ 2-1. Grecia s-a calificat DRAMATIC în optimile CM 2014, în prelungiri

Echipa Greciei a învins dramatic Cote d'Ivoire cu scorul de 2-1 (1-0), marţi, pe stadionul ''Castelao'' din Fortaleza, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), şi s-a calificat în premieră în optimile de finală ale competiţiei.

RomaniaTV.net
24 iun. 2014, 10:24

GRECIA vs. COASTA DE FILDEŞ 2-1

Georgios Samaras a marcat golul calificării Greciei, în prelungiri, din penalty (90+3), după ce Andreas Samaris (42) deschisese scorul, iar Wilfried Bony (74) restabilise egalitatea. Ambele echipe au preferat un joc de aşteptare, vânând greşelile adversarului, astfel că în general fazele de poartă au lipsit, deşi ivorienii au avut câteva acţiuni, dar de fiecare dată a lipsit ultima pasă.

Grecia, viitoarea adversară a României în preliminariile EURO 2016, a suferit două lovituri în prima repriză, când Kone (12) şi portarul Karnezis (24) s-au accidentat şi au trebuit înlocuiţi.

În optimile de finală ale CM 2014, Grecia va întâlni naţionala statului Costa Rica.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul meciului, Grecia e în optimi, unde va întâlni Costa Rica!

Min. 90+3 GOOOL Grecia din penalty! Samaras a marcat, grecii sunt la câteva secunde de calificarea în optimi! Diomande l-a faultat pe acelaşi Samaras! grecia conduce cu 2-1!

Min. 84 Christodoulopoulos face un stop bun pe piept şi şutează de la 25 de metri, dar mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 83 Gervinho, cel care a pasat la golul lui Bony, este înlocuit cu Giovanni Sio.

Min. 78 Căpitanul ivorienilor, Didier Drogba, este înlocuit cu Diomande.

Min. 74 GOOOL Coasta de Fildeş! Wilfried Bony, atacantul lui Swansea, îi readuce pe ivorieni pe locul doi în clasamentul grupei C! Ivorianul a egalat din pasa lui Yaya Toure!

Min. 71 Lovitură liberă pentru Grecia, Christodoulopoulos trage de la 28 de metri puţin peste transversală. Balonul a căzut pe plasă!

Min. 68 O nouă bară a Greciei, a doua în acest meci! Karagunis a trimis în transversală cu un şut superb, de la 30 de metri!

Min. 67 Şut Salomon Kalou, mingea trece puţin pe lângă bara din stânga lui Glikos.

Min. 61 Prima schimbare la ivorieni. În locul unui mijlocaş, Tiote, intră un atacant, Silfried Bony.

Min. 59 Portarul Boubacar Barry păstrează vii speranţele ivorienilor. El respinge în corner şutul lui Salpingidis.

Min. 56 Superbă intervenţie a lui Manolas, care intervine prin tackling la picioarele lui Kalou, aflat în poziţie de şut, în careul de 16 metri.

Min. 52 Novak Djokovic, aflat la Wimbledon, priveşte meciul la televizor şi ţine cu elenii. El a postat pe Twitter mesajul „Hai, Grecia!”.

Min. 50 Ivorienii presează, un gol i-ar readuce pe locul doi în clasamentul grupei C.

Min. 49 Şut Tiote, dar prinde portarul Greciei.

Min. 46 Şansă de gol pentru Grecia! Christodoulopoulos şutează, dar Bamba deviază în corner.

Min. 46 A început repriza secundă.

Golul marcat de Samaris este primul marcat de Grecia la Mondiale, după o „secetă” de 331 minute.

Min. 45+4 Finalul primei reprize.

Min. 45 Repriza va fi prelungită patru minute.

Min. 42 GOOOL Grecia! Andreas Samaris, cel intrat în locul lui Panagiotis Kone, a marcat, iar la acest scor Grecia este calificată în optimi. Grecia – Coasta de Fildeş 1-0!

Min. 37 Intervenţie întârziată a lui Drogba, asupra lui Samaris, iar ivorianul primeşte cartonaş galben.

Min. 34 Lovitură liberă pentru Grecia, de la 20 de metri. Karagunis şutează pe jos, Boubacar Barry reţine mingea.

Min. 33 Bară a Greciei! Contraatac elen purtat în mare viteză, Holebas trage de la 20 de metri în transversala porţii ivoriene!

Min. 26 Meciul a devenit static. În ciuda forcingului impus de Drogba, ofensiva ivorienilor se loveşte de zidul făcut de greci în faţa porţii.

Min. 24 Portarul Karnezis nu mai poate continua meciul şi este schimbat. În locul său a intrat Glikos. Este a doua înlocuire la greci, în doar 24 de minute!

Min. 20 Jocul s-a reluat, Karnezis rămâne pe teren.

Min. 17 Ghinion incredibil pentru Grecia, portarul Karnezis acuză o accidentare, iar jocul este oprit de câteva zeci de secunde, goalkeeper-ul elen primind îngrijiri medicale.

Min. 12 Grecii sunt forţaţi să facă prima schimbare. Panagiotis Kone, accidentat, este înlocuit cu Andreas Samaris.

Min. 6 Drogba este peste tot. Căpitanul ivorienilor este cel care coordonează jocul şi îşi lansează coechipierii în ofensivă.

Min. 3 Tiote accelerează şi îi pasează lui Kalou, pe stânga, dar centrarea acestuia este prea puternică.

Min. 2 Holebas centrează bine de pe stânga, Coubacar Barry prinde balonul.

Min. 1 A început partida.

Componenţa formaţiilor:

Grecia: Karnezis –  Torosidis,  Papasthathopoulos,  Manolas,  Holebas – Karagounis, Maniatis, Christodoulopoulos, Panagiotis Kone – Salpingidis,  Samaras. Selecţioner: Fernando Santos.

Cote d’Ivoire: Boubacar Barry – Aurier,  Kolo Toure,  Bamba,  Boka –  Tiote,  Serey Die – Salomon Kalou, Yaya Toure, Gervinho, Didier Drogba. Selecţioner: Sabri Lamouchi.

GRECIA şi COASTA DE FILDEŞ, LIVE VIDEO de la ora 23:00, aflate la al treilea turneu de Cupă Mondială, joacă primul lor meci direct, iar până acum niciuna nu a trecut de grupe. LIVE VIDEO. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GRECIA şi COASTA DE FILDEŞ, LIVE VIDEO de la ora 23:00, sunt adversare, marţi, la Fortaleza, în Grupa C, au şanse fiecare de a ajunge în optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

LIVE VIDEO GRECIA-COASTA DE FILDEŞ AICI

GRECIA, fosta campioană a Europei (2004), a marcat doar două goluri în opt meciuri la Cupa Mondială şi a încasat 18, singura victorie fiind 2-1 cu Nigeria, în urmă cu patru ani. LIVE VIDEO. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GRECIA şi COASTA DE FILDEŞ, LIVE VIDEO de la ora 23:00, sunt adversare, marţi, la Fortaleza, în Grupa C, au şanse fiecare de a ajunge în optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

COASTA DE FILDEŞ are nevoie de un punct dacă Japonia nu va învinge la mai mult de un gol Columbia, pentru a se califica în optimile de finală. LIVE VIDEO. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GRECIA şi COASTA DE FILDEŞ, LIVE VIDEO de la ora 23:00, sunt adversare, marţi, la Fortaleza, în Grupa C, au şanse fiecare de a ajunge în optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

LIVE VIDEO. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ. GRECIA nu va conta pe căpitanul Kostas Katsouranis, eliminat în meciul cu Columbia, dar locul său va fi luat de alt veteran, Karagounis (37 ani), cei doi fiind supravieţuitorii echipei din 2004, care se încununa campioană europeană, dacă nu cumva Fernando Santos va opta pentru Andreas Samaris. LIVE VIDEO. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GRECIA şi COASTA DE FILDEŞ, LIVE VIDEO de la ora 23:00, sunt adversare, marţi, la Fortaleza, în Grupa C, au şanse fiecare de a ajunge în optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

LIVE VIDEO. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ. Pentru Yaya şi Kolo Toure, cei doi fraţi din COASTA DE FILDEŞ va fi primul meci după aflarea veştii morţii fratelui lor mai tânăr, Ibrahim, la doar 28 de ani.

LIVE VIDEO. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ. Partida de pe stadionul „Castelao” (60.342 locuri) va fi arbitrată de ecuadorianul Carlos Vera.

LIVE VIDEO. GRECIA – COASTA DE FILDEŞ Echipele probabile:

Grecia: 1. Orestis Karnezis; – 15. Vassilis Torosidis, 19. Sokratis Papasthathopoulos, 4. Kostas Manolas, 20. Jose Holebas – 2. Giannis Maniatis, 10. Georgios Karagounis (căpitan) – 18. Giannis Fetfatzidis, 8. Panagiotis Kone, 7. Giorgos Samaras – 9. Kostas Mitroglou. Selecţioner: Fernando Santos.

Coasta de Fildeş: 1. Boubacar Barry – 17. Serge Aurier, 5. Didier Zokora, 22. Souleymane Bamba, 3. Arthur Boka – 9. Cheick Ismael Tiote, 20. Geoffroy Serey Die – 8. Salomon Kalou, 19. Yaya Toure, 10. Gervinho – 12. Wilfried Bony. Selecţioner: Sabri Lamouchi.

GRECIA – COASTA DE FILDEŞ. GRECIA pastreaza sanse teoretice la calificarea in optimi: trebuie sa invinga echipa africana, iar Japonia sa piarda cu Columbia. GRECIA se poate califica si in cazul unei remize a niponilor, insa atunci va avea nevoie de o victorie la minimum trei goluri. COASTA DE FILDEŞ nu depinde de jocul rrezultatelor, un succes asigurandu-i locul 2. Cu o remiza COASTA DE FILDEŞ poate ajunge in optimi, dar nu trebuie ca Japoinia sa invinga la scor Columbia, in acest caz pierzand calificarea la golaveraj in oprimile de finala de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.