NIGERIA – ARGENTINA 2-3. Super-Vulturii şi Albiceleştii, la braţ în optimile CM 2014

NIGERIA - ARGENTINA 2-3. Messi a marcat în acest meci cel mai rapid gol al său în cariera de jucător profesionist, după două minute şi 26 de secunde de joc. În ciuda înfrângerii, nigerienii se califică în optimi de pe locul 2 şi vor întâlni Franţa.

RomaniaTV.net
25 iun. 2014, 08:12

NIGERIA vs. ARGENTINA 2-3

Argentinei a învins Nigeria cu scorul de 3-2 (2-1), miercuri, la Porto Alegre, şi a câştigat cu maximum de puncte Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Lionel Messi, cu două goluri (3, 45+1), a fost artizanul victoriei şi de această dată, celălalt gol fiind reuşit de Marcos Rojo (50), în timp ce pentru africani a înscris Ahmed Musa (4, 47).

Argentina va juca în optimi cu formaţia de pe locul secund din Grupa E, Ecuador sau Elveţia, în timp ce Nigeria va da piept cu câştigătoarea Grupei E, Franţa.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Finalul meciului.

Min. 87 Nigeria este aproape de egalare! Ambrose îl depăşeşte pe Rojo şi şutează la colţul scurt, dar din genunchiul lui Garay mingea se duce în corner.

Min. 83 Şut Emenike, pe lângă poarta lui Romero.

Min. 75 Nigeria aleargă după egalare, dar Romero prinde un balon centrat bine, la bara a doua.

Min. 74 Musa încearcă să înscrie al treilea său gol în acest meci, dar şutul său fulgerător, din 16 metri, trece peste poarta lui Romero.

Min. 62 Messi este înlocuit. A şutat de patru ori în acest meci, de trei ori pe poartă şi a înscris două goluri. În locul său intră Ricardo Alvarez.

Min. 49 GOOOL Argentina, Marcos Rojo! La un corner executat de Lavezzi, fundaşul Rojo a reluat cu genunchiul în plasă! Nigeria – Argentina 2-3!

Min. 47 GOOOL Nigeria! Musa este lansat de Emenike şi se descurcă între fundaşii centrali argentinienii, trimiţând balonul pe lângă Romero! Nigeria – Argentina 2-2!

Min. 46 A început repriza secundă.

Golul lui Messi din minutul 45 este al doilea direct din lovitură liberă la acest Campionat Mondial, după cel marcat de elveţianul Dzemaili în poarta Franţei.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 45 GOOOL Argentina! Messi marchează al doilea său gol în această partidă, de data aceasta din lovitură liberă. A fost o execuţie similară cu aceea din minutul 43, doar că acum Enyeama nu s-a mai aruncat după minge. Nigeria – Argentina 1-2!

Min. 43 Şut Messi din lovitură liberă, Enyeama respinge în corner, de la vinclu!

Min. 38 În tribune la această partidă de la Porto Alegre se află şi antrenorul lui Bayern Munchen, Pep Guardiola.

Min. 37 Accidentat, Aguero este înlocuit cu Ezequiel Lavezzi.

Min. 36 Argentinienii au şutat deja de şapte ori spre poarta nigerienilor.

Min. 31 Golul Argentinei, marcat după două minute şi 26 de secunde, este cel mai rapid din cariera de jucător profesionist a lui Lionel Messi.

Min. 29 Şut superb al lui Angel Di Maria, la firul ierbii, Enyeama respinge în corner.

Min. 26 Şut Odemwingie, de la 25 de metri, peste poarta apărată de Sergio Romero.

Min. 23 Argentina domină la capitolul posesie, 67%.

Min. 19 Lovitură liberă executată de Messi, mingea întâlneşte capul lui John Obi Mikel. Balonul s-a dus spre poarta nigeriană, dar Enyeama a fost atent şi a reţinut.

Min. 15 Un-doi superb Aguero – Messi, dar centrarea jucătorului de la Manchester City este prinsă excelent de Enyeama.

Min. 13 Este prima oară în istoria Campionatelor Mondiale când două naţionale marchează succesiv în primele cinci minute ale meciului!

Min. 9 Messi îl lansează excelent pe Higuain pe dreapta, la limita ofsaidului, dar Enyeama blochează şutul la colţul scurt al atacantului lui Napoli.

Min. 4 GOOOL Nigeria! Incursiune a lui Musa pe partea stângă şi şut la colţul lung, imparabil pentru Romero! Nigeria – Argentina 1-1!

Min. 3 GOOOL Argentina! Messi a deschis scorul cu un şut sub transversală! Mingea a revenit la starul Barcelonei după ce a fost trimisă în bară de Angel Di Maria! Nigeria – Argentina 0-1!

Min. 1 A început partida Nigeria – Argentina.

Componenţa formaţiilor:

Nigeria: Enyeama – Ambrose, Yobo, Oshaniwa, Omeruo – Obi Mikel, Onazi – Babatunde, Odemwingie, Ahmed Musa – Emenike. Selecţioner: Stephen Keshi.

Argentina: Romero – Pablo Zabaleta, Federico Fernandez, Garay, Marcos Rojo – Gago, Mascherano, Angel Di Maria – Messi, Higuain, Aguero. Selecţioner: Alejandro Sabella.

Nigeria şi Argentina, LIVE VIDEO de la ora 19:00, s-au întâlnit de şase ori până acum. Argentina a câştigat de patru ori, Nigeria, o dată, iar un meci s-a încheiat la egalitate. LIVE VIDEO. NIGERIA – ARGENTINA la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA şi ARGENTINA, LIVE VIDEO de la ora 19:00, se întâlnesc, miercuri, la Porto Alegre, în ultima etapă a Grupei F de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA – ARGENTINA este LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

LIVE VIDEO ARGENTINA-NIGERIA AICI

ARGENTINA este deja calificată în optimile de finală, dar mizează şi pe câştigarea grupei. Un egal ar fi suficient ambelor echipe să meargă mai departe şi ARGENTINA să termine pe primul loc. NIGERIA poate câştiga grupa dacă învinge ARGENTINA, dar poate rata şi calificarea în cazul în care pierde meciul iar Iran învinge Bosnia. LIVE VIDEO. NIGERIA – ARGENTINA la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA şi ARGENTINA, LIVE VIDEO de la ora 19:00, se întâlnesc, miercuri, la Porto Alegre, în ultima etapă a Grupei F de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA – ARGENTINA este LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

ARGENTINA, dublă campioană mondială, în 1978 şi 1986, nu a impresionat la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, obţinând două victorii la limită cu Bosnia (2-1) şi Iran (1-0), în principal graţie a doua sclipiri de geniu din partea lui Lionel Messi. LIVE VIDEO. NIGERIA – ARGENTINA la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA şi ARGENTINA, LIVE VIDEO de la ora 19:00, se întâlnesc, miercuri, la Porto Alegre, în ultima etapă a Grupei F de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA – ARGENTINA este LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

NIGERIA, campioana Africii, se află la a cincea Cupă Mondială, iar cele mai bune performanţe le-a reuşit în 1994 şi 1998, când a ajuns în optimile de finală. La CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, NIGERIA a remizat cu Iranul (0-0), într-un dintre cele mai slabe meciuri ale turneului, dar apoi a învins Bosnia (1-0). LIVE VIDEO. NIGERIA – ARGENTINA la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA şi ARGENTINA, LIVE VIDEO de la ora 19:00, se întâlnesc, miercuri, la Porto Alegre, în ultima etapă a Grupei F de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA – ARGENTINA este LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

LIVE VIDEO. ARGENTINA-NIGERIA. Meciul dintre Nigeria şi Argentina, găzduit de stadionul „Beira-Rio” (48.849 locuri) va fi arbitrat de italianul Nicola Rizzoli. LIVE VIDEO. NIGERIA – ARGENTINA la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA şi ARGENTINA, LIVE VIDEO de la ora 19:00, se întâlnesc, miercuri, la Porto Alegre, în ultima etapă a Grupei F de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA – ARGENTINA este LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

LIVE VIDEO. NIGERIA – ARGENTINA Echipele probabile:

Nigeria: 1. Vincent Enyeama – 5. Efe Ambrose, 2. Joseph Yobo (căpitan), 13. Juwon Oshaniwa, 22. Kenneth Omeruo – 10. John Obi Mikel, 17. Ogenyi Onazi – 11. Victor Moses, 8. Peter Odemwingie, 7. Ahmed Musa – 9. Emmanuel Emenike. Selecţioner: Stephen Keshi.

Argentina: 1. Sergio Romero – 4. Pablo Zabaleta, 17. Federico Fernandez, 2. Ezequiel Garay, 16. Marcos Rojo – 5. Fernando Gago, 14. Javier Mascherano, 7. Angel Di Maria – 10-Lionel Messi (căpitan), 9. Gonzalo Higuain, Sergio Aguero. Selecţioner: Alejandro Sabella.