Deţinutul care a creat panică la Tribunalul Bucureşti nu este suspect de coronavirus

Ședințele de judecată din penal au fost SUSPENDATE pentru verificarea unui posibil inculpat infestat cu coronavirus. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a făcut verificări după ce un deţinut de la Penitenciarul Rahova, cu suspiciune de coronavirus, s-a aflat în sala de judecată joi, a Tribunalul Bucureşti, ceea ce a determinat suspendarea temporară a activităţii instanţei.

05 mart. 2020, 09:46
Deţinutul care a creat panică la Tribunalul Bucureşti nu este suspect de coronavirus

UPDATE: Potrivit Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului, în urma testelor efectuate în regim de urgență, a rezultat că bărbatul aflat în custodia Administrației Naționale a Penitenciarelor nu este infectat cu virusul COVID-19.

UPDATE: Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a cerut efectuarea de verificări interne la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, după ce un deţinut, suspect a fi infectat cu noul coronavirus, a fost dus joi în instanţă, în cazul acestuia fiind dispusă măsura prezentării la Institutul „Matei Balş” în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate.

”Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a luat act de incidentul înregistrat la sediul Tribunalului Bucureşti, astăzi, 05.03.2020, fiind dispusă efectuarea de verificări interne la nivelul Penitenciarului Bucureşti-Rahova, pe linia gestionării cazului. În baza concluziilor, va fi întocmit şi înaintat un raport ministrului Justiţiei, conform dispoziţiei acestuia, cu detalierea aspectelor constatate”, se arată într-un comunicat al ANP.

Cu privire la deţinutul implicat, a fost dispusă măsura prezentării acestuia, de îndată, la sediul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate, declaraţiile deţinutului fiind contradictorii în ceea ce priveşte eventualitatea unei infectări cu COVID-19, precizează sursa citată.

UPDATE: Cătălin Predoiu a cerut verificări urgente la ANP, după ce un suspect de coronavirus, care avea acte medicale în acest sens, a fost dus la Tribunalul București și ținut acolo mai multe ore.

UPDATE: Președintele Tribunalului București ar fi transmis o cerere la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) prin care solicită informații oficiale legate de prezența bărbatului arestat care ar fi susupect de infestare cu coronavirus și care a fost adus la instanță.

UPDATE: Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a oferit mai multe explicații despre inculpatul adus la Tribunalul București, fiind suspect de coronavirus. „Sotia lui care venise din Italia tocmai il vizitase. Avea un bilet de la medic ca este suspect de coronavirus. In acest moment a fost suspendata sedinta. Banuiesc ca informatia asta o au si colegii nostri de la DSP Bucuresti si atunci vor face acea ancheta epidemiologica. Vor fi testati si el si sotia. Testul a fost facut deja insa rezultatul nu a venit. Intrebat daca barbatul ar fi putut sa plece din penitenciar fiind suspect de coronavirus acest a spus ca nu”

Toate ședintele de la secțiile Penale ale Tribunalului București sunt suspendate pentru a se verifica dacă unul dintre cei judecați într-un dosar penal este sau nu suspect de infestare cu coronavirus.

Gino Iorgulescu, anunţ teribil despre starea de sănătate a lui Mario: „Are afecţiuni ale lobilor frontali”

Potrivit surselor citate justițiabilii sunt întrebați cu privire la starea de sănătate recentă și se caută acest caz despre care s-ar fi aflat în timpul unei ședințe de judecată de joi.

Facem mențiunea că la acest moment instanța bucureșteană nu confirmă dar nici nu infirmă pe linie oficială aceste detalii totul provenind din punct de vedere informativ din declarații ale unor surse judiciare.

Ședințele de judecată de la secțiile penale ale Tribunalului București au fost suspendate după ce un magistrat ar fi realizat că unul dintre inculpații arestați aduși în fața sa ar fi suspect de infestare cu virusul chinezesc. 

Concret, magistratul ar fi văzut la dosarul acestei persoane un referat medical în care s-ar regăsi mențiunea că cel pe care îl judecă ar fi suspect de infestare cu coronavirus.

„La TB secția penala (sala 139) ne-a suspendat ședința pe motiv de coronavirus. A fost adus un arestat care avea referat de la medic că e suspect de coronavirus.”, se arată în postarea de pe un grup privat a unui avocat.

În detaliile discuției generate de această postare se arată că judecătorul ar fi oprit instant ședința de judecată cu anunțul „suspendăm de urgență”, moment la care ședința de judecată a luat sfârșit și s-a dat alarma în Tribunal.

Potrivit acelorași discuții de pe grupul menționat bărbatul suspectat de infestare cu coronavirus ar fi stat în boxa aretaților, joi, de la 8.30 dimineața.