CAZUL CARACAL, a patra zi de verificări. S-au găsit oseminte umane într-o pădure indicată de Gheorghe Dincă UPDATE

A început a patra zi de verificări la casa unde Gheorghe Dincă a spus că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. Duminică, au fost ridicate noi probe din podul casei, luni s-au căutat telefonul şi cadavrul Luizei.

05 aug. 2019, 07:11
CAZUL CARACAL, a patra zi de verificări. S-au găsit oseminte umane într-o pădure indicată de Gheorghe Dincă UPDATE

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat, luni, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia.

„S-au continuat cercetările la locuinţa inculpatului şi a avut loc o conducere în teren cu inculpatul, unde acesta a declarat că a abandonat un sac care conţinea fragmente osoase arse şi cenuşă. Aceasta trebuie să fie cernută pentru a vedea ce resturi mai sunt acolo. (…) Din declaraţia sa, el aşa a declarat că este trupul Luizei. Până nu avem rezultatele de laborator, nu ne putem pronunţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Mihaela Porime a mai spus că „sunt ridicate în fiecare zi urme criminalistice care urmează să fie procesate”.

Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă a susţinut că a folosit aceeaşi metodă ca în cazul Alexandrei şi că agresiunea s-a produs tot în locuinţa sa.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT a precizat că, până la acest moment, nu sunt indicii că ar fi mai multe victime şi nici că Gheorghe Dincă ar fi avut complici.

Până acum nu a fost găsit telefonul Luizei.

Dincă susţine că ar fi ucis-o pe fată în ziua în care a răpit-o, iar până în acest moment nu se ştie dacă acesta a şi violat-o, potrivit declaraţiilor reprezentantului DIICOT.

UPDATE: Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a declarat că „există date că există o victimă” într-o pădure de lângă Caracal, însă nu se cunoaște identitatea acesteia, acest lucru urmând a fi stabilit după analiza ADN. El a precizat că Gheorghe Dincă „este învățat să mintă”.

„Nu ştiu ce l-a determinat, dar el a condus echipa aici (…) a precizat-o (declaraţia – n.r.), nu a schimbat-o. Credeţi-mă, omul acesta spune anumite adevăruri, dar şi minte foarte mult, că este învăţat cum să mintă. De data asta a spus ceva adevărat, nu ştim dacă… nu ştim cine este victima, dar există date că există o victimă. Nu avem cum să ştim cine este, probele ADN vor spune”, a declarat avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, care a participat la cercetări împreună cu anchetatorii.

El a spus că nu poate da detalii, întrebat fiind dacă rămăşiţele găsite în pădure au fost incinerate.

Totodată, avocatul familiei Luizei Melencu a spus că vor continua cercetările la casa lui Gheorghe Dincă.

UPDATE: Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, cel care a recunoscut că le-a violat și ucis pe Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), a fost dus cu trupele speciale, într-un loc la marginea unei păduri unde ar aruncat cadavrul Luizei.

UPDATE: Luiza Melencu ar fi fost găsită moartă. Un corp a fost găsit într-o pădure de lângă Caracal, la mică distanță casa lui Gheorghe Dincă. Aici ar fi fost găsite oase, într-un loc indicat de Dincă despre care Dincă susține că ar fi ale Luizei, anunţă România TVLuiza Melencu a fost dată dispărută de poliție în urmă aproape patru luni. 

Achetatorii din Caracal au chemat de urgență legiștii după ce au găsit rămășițe urmane lângă Caracal.

UPDATE: Anchetatorii de la Caracal au revenit la lanul în care Gheorghe Dincă a susținut că a aruncat telefonul Luizei Melencu, fata răpită în luna aprilie.

Dincă le-a spus oamenilor legii că a aruncat telefonul Luizei într-un lan cu porumb, însă la căutările anterioare oamenii legii nu au găsit mobilul. Acum, zeci de anchetatori au mers pe teren pentru a căuta telefonul.

ŞTIREA INIŢIALĂ: O nouă zi de cercetări fără precedent la casa monstrului din Caracal. Anchetatorii fac săpături cu buldozerul în gropile cimentate din curtea criminalului care a ucis două adolescente. Anchetatorii au sigilat, duminică, la ora 15.00 casa lui Gheorghe Dincă și au plecat cu probele pe care le-au ridicat în timpul zilei din camera de tortură. Este vorba de probe recoltate din podul casei bărbatului, cum ar fi pete de sânge, dar și despre hainele găsite pe un câmp dintre Caracal și Caracal, care, la prima analiză nu ar fi ale Luizei.

Duminică a fost, de altfel, prima zi în care anchetatorii au intrat în casa lui Dincă, primul loc verificat fiind podul.

De asemenea, verificări au mai fost făcute și în curtea casei, care are o suprafață de circa cinci hectare.

După ce a participat la perchezițiile locuinței sale din Caracal, Gheoghe Dincă a fost dus în arestul IPJ Olt. De aici a fost adus în această dimineață pentru a asista și pentru a ajuta ancheta.

Pe Alexandra, acesta a spus că a bătut-o, violat-o și ținut-o într-o cameră de la etaj, de lângă terasă. Anchetatorii au găsit și niște ziduri construite recent.

Anchetatorii speră să finalizeze astăzi căutările la domiciliul principalului suspect și este posibil să meargă din nou la Dunăre, acolo unde Dincă a spus că a aruncat una dintre victime. Urmează și ca gropile din curte să fie săpate, zilele următoare, cu un excavator.

Între timp, au apărut şi imagini cu camera groazei în care monstrul din Caracal a ținut-o captivă pe Alexandra. Reconstituirea a fost făcută pe baza informațiilor furnizate de surse din anchetă, printr-o animație grafică. Alexandra a stat în acea încăpere 26 de ore. Camera în care Alexandra a fost ținută prizonieră este situată în spatele casei şi are dimensiunile de 4 metri pe 2,7 metri. În încăpere, există un pat amplasat pe un schelet metalic sudat în fier beton. Lângă un perete sunt două reşouri improvizate şi un televizor.

Camera are un singur bec şi o fereastră zidită. Alexandra a reuşit să se uite printr-o fantă şi a dat mai multe detalii legate de curtea casei în care se afla. A văzut un brad, un nuc, o maşină-platformă încărcată cu fiare vechi şi un gard roşu.