LIVE RomaniaTV
 
 

BILANŢ CORONAVIRUS. 14 decese în România, un nou pacient, de 52 de ani, a murit la Suceava

Publicat: Miercuri, 25 Martie 2020 16:33 // Actualizat: Miercuri, 25 Martie 2020 16:56 // Sursa: romaniatv.net

Coronavirusul a mai făcut o victimă în România. Este vorba de un bărbat din Suceava de 52 de ani, care suferea de obezitate. Este al şaselea deces de Covid 19 la Spitalul Judeţean Suceava, judeţ care devine cel mai mare focar din ţara noastră.

Al 14-lea deces la o persoană diagnosticată cu COVID-19 a fost confirmat miercuri. 

"A fost înregistrat decesul cu numărul 14. Este vorba despre un bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava care a fost confirmat pozitiv la COVID 19 in data de 23 martie 2020 şi care a decedat în această după amiază", anunţă Grupul de Comunicare Strategică. Bărbatul suferea de obezitate.

Bărbatul era soțul unei asistente de la spitalul sucevean. Ambii erau internaţi în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava. Starea de sănătate a bărbatului s-a degradat în ultimele 48 de ore. El a fost mutat în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde a fost intubat.

Asistenta medicală afirma, în lacrimi, că și-a infectat familia cu coronavirus, fără a ști că ea este contaminată.

"Sunt asistentă la Spitalul din Suceava. Soțul meu a murit. Vreau să plec, să dau certificatul de naștere. Să rezolve lucrurile la tribunal. Soțul meu nu era așa grav, eu eram mai grav. Eu sunt bine, el era cu viroză pulmonară, puțin răcit. A murit de dimineață, la 51 de ani. Eu și copilul meu suntem bine", a declarat, in lacrimi, femeia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, cere autorităţilor centrale să ia măsuri pentru blocarea extinderii focarului de Covid-19 apărut la Suceava, precizând că trebuie oprit transferul pacienţilor de la spitalul din Suceava către spitale din Iaşi, Botoşani şi Neamţ.

"Nu transformaţi Iaşul şi Moldova în Lombardia României! Solicit autorităţilor centrale luarea tuturor măsurilor pentru blocarea extinderii focarului de COVID-19 apărut în nordul ţării, cu atât mai mult cu cât relocarea pacienţilor de la Spitalul Judeţean din Suceava către alte spitale din Iaşi, Botoşani sau Neamţ ar putea conduce la răspândirea noului virus", scrie pe Facebook preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

El adaugă că este îngrijorător ceea ce s-a întâmplat la Suceava şi consideră că relocarea pacienţilor către spitale din alte zone nu este cea mai bună soluţie.

Maricel Popa precizează că există riscul major de a fi infectate şi alte spitale şi că "am putea ajunge în situaţia nefericită ca toată regiunea Nord-Est să devină Lombardia României".

"De aceea, fac cu toată răspunderea un apel la autorităţi, la Ministerul Sănătăţii, la Guvernul României, să regândească această strategie. Cele mai multe dintre spitalele ieşene au adresabilitate regională. Personalul medical de aici trebuie protejat şi ferit de orice risc. Dacă se îmbolnăvesc cadrele medicale, riscăm să blocăm tot sistemul de sănătate din Moldova. Pe modelul aplicat în alte state, focarul de la Suceava ar trebui închis şi izolat, pentru a evita riscul ca medici sau pacienţi din alte spitale să fie infectaţi cu COVID-19", susţine preşedintele CJ Iaşi.

Maricel Popa consideră că municipiul Suceava "ar trebui izolat în sistem circular, aria de securizare putând cuprinde, la nevoie, întregul judeţ".

"Ar trebui să ducem acolo specialişti din alte judeţe, dar şi echipamente şi medicamente pentru a asigura tratamentul tuturor pacienţilor în condiţii optime. Poate şi instalarea imediată a unui spital de campanie, în colaborare cu toate celelalte judeţe din zonă, cu sprijinul armatei, ar fi o soluţie de luat în calcul. Ar fi un gest de responsabilitate care, pe de o parte, ar grăbi vindecarea celor infectaţi, iar pe alta, ar pune la adăpost, ar proteja populaţia din restul regiunii. Trebuie să învăţăm din greşelile altora, din experienţa celor care au trecut prin astfel de situaţii şi să acţionăm în consecinţă, adoptând cele mai bune soluţii, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi şi populaţie", a declarat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

El a mai precizat că în cursul zilei de miercuri, consiliul judeţean Iaşi a alocat suma de 6,23 milioane de lei pentru spitalele ieşene din subordine, implicate direct în lupta cu noul COVID – 19.

Echipa Ministerului Sănătăţii care a verificat situaţia de la Spitalul Judeţean Suceava, unde peste 80 de medici şi asistente au fost infectate cu coronavirus, a decis închiderea unităţii medicale în următoarele 48 de ore pentru dezinfecţie. Cei 124 de pacienţi cre mai sunt internaţi în spital, unii infectaţi cu COVID, vor fi transferaţi spre alte unităţi medicale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Suceava
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H