Întâlnire Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni. Guvernul a anunţat ce au discutat cei doi oficiali

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o miercuri, la ora 10.30, la Palatul Cotroceni, pe premierul Viorica Dăncilă. Întâlnirea s-a terminat după mai puţin de o oră, premierul Viorica Dăncilă plecând de la Palatul Cotroceni fără să facă declaraţii. Ulterior, Guvernul a anunţat, într-un comunicat de presă, că în cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

RomaniaTV.net
18 iul. 2018, 07:02
Întâlnire Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni. Guvernul a anunţat ce au discutat cei doi oficiali

După întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, Guvernul a dezvăluit, într-un comunicat de presă, ce au discutat cei doi oficiali în timpul întâlnirii de la Palatul Cotroceni.

Azi, 18 iulie, Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program.

Au fost trecute în revistă prioritățile incluse în Programul de lucru al Președinției Române la Consiliul UE și s-a discutat pe marginea calendarului acțiunilor pe care Guvernul are în vedere să le organizeze în prima parte a anului viitor.

În context, a fost evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană.

Prim-ministrul a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România și le va asuma, în calitate de viitoare Președinție a Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore și a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele și dosarele aflate pe agendă, precum și nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realități și provocări cărora Uniunea și statele membre trebuie să le facă față”, se arată în comunicatul de presă de la Guvern.

UPDATE Întâlnirea s-a terminat după mai puţin de o oră, premierul Viorica Dăncilă a plecat de la Palatul Cotroceni fără să facă declaraţii.

Nici după precedenta întâlnire nu s-au făcut declaraţii, ci au fost emise comunicate de presă.

____________

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Palatul Cotroceni.

____________

Administraţia Prezidenţială a informat marţi că şeful statului a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni pentru discuţii şi că întâlnirea cu premierul va avea loc miercuri dimineaţă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a confirmat această întâlnire, ambele instituţii confirmând ora 10.30.

Ultima dată când Viorica Dăncilă a fost chemată oficial la Cotroceni a fost în luna mai, pentru consultări pe aspecte ce ţineau de politica externă, inclusiv relocarea Ambasadei României din Israel. 

De asemenea, trebuie menţionat că preşedintele Iohannis i-a cerut de două ori demisia premierului Dăncilă, spunând că aceasta nu face faţă îndatoririlor de prim ministru.