Klaus Iohannis, indicaţii înainte de campania electorală: Uitaţi-vă bine la candidaţi şi la partidele din care vin VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că aşteaptă o campanie electorală "curată" înaintea alegerilor locale 2016 şi le-a recomandat românilor să evalueze cu atenţie candidaţii. Iohannis a atras atenţia şi asupra nevoii de a privi către partidele de provenienţă ale candidaţilor, făcând, spun analiştii, o campanie voalată în favoarea PNL.
Ionela Marcu
05 mai 2016, 14:11
Klaus Iohannis, indicaţii înainte de campania electorală: Uitaţi-vă bine la candidaţi şi la partidele din care vin VIDEO

Klaus Iohannis a ţinut să transmită un mesaj la începutul campaniei electorale premergătoare alegerilor locale 2016. Preşedintele a recomandat românilor să aleagă cu atenţie oamenii care timp de 4 ani se vor ocupa de destinele localităţilor în care locuiesc.

Începe campania electorală pentru alegerile locale 2016. Pe 5 iunie alegem primarul localităţii în care trăim, consiliul local şi consiliul judeţean. Aceşti oameni vor fi responsabili de destiul localităţii în care trăim. Uitaţi-vă bine la candidaţi şi gândiţi-vă dacă preferatul dvs. este un om integru, să nu fie certat cu legea. Uitaţi-vă bine dacă este un bun gospodar, fiindcă el va trebui să răspundă de gospodărirea localităţii în care trăiţi. Uitaţi-vă la echipa sa, dacă sunt oameni serioşi. Întrebaţi-vă dacă cunoaşte problemele localităţii dvs, dacă vine cu soluţii.

Este important să vedem din ce partid vin candidaţii. Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat! Nu toţi sunt la fel. Vă amintiţi că dvs şi cu mine am cerut partidelor politice să se reformeze. Unii au luat-o foarte în serios şi au început procesul de reformă internă. Alţii doar mimează reforma. Uitaţi-vă bine!

Candidaţilor le spun: faceţi o campanie curată! Mergeţi, expuneţi-vă programul electoral. Vorbiţi cu oamenii, aflaţi-le problemele, veniţi cu soluţii. Nu faceţi o campanie centrată pe mizerii.

Autorităţilor le spun: faceţi-vă datoria şi organizaţi alegerile impecabil!

În concluzie, vă spun să urmăriţi campania. Mergeţi la întâlnirile electorale, evaluaţi-vă candidatul, puneţi-i întrebări, puneţi-l în dificultate, iar apoi mergeţi la vot. Din 4 în 4 ani destinul localităţii dvs. este în mâinile dvs„, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele nu a răspuns la nicio întrebare şi nu a făcut nicio referire la numirea lui Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe, într-un post de consilier la Palatul Cotroceni începând cu data de 6 mai.

Tot joi, Iohannis a semnat şi decretul de decorare a generalului cu patru stele Philip Mark Breedlove, comandantul aliat suprem din Europa şi comandant al Comandamentului Statelor Unite ale Americii pentru Europa, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia deosebită avută la întărirea securităţii României în cadrul Alianţei Tratatului Atlanticului de Nord, pentru eforturile depuse în vederea creşterii prezenţei aliate pe teritoriul ţării noastre, precum şi pentru planificarea şi implementarea Operaţiei ‘Atlantic Resolve’ şi a Iniţiativei Statelor Unite ale Americii de Asigurare Europeană pe teritoriul României şi în regiunea Mării Negre”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei, Iohannis i-a conferit lui Philip Mark Breedlove Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, cu însemn pentru militari.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Ce lovitură! Câte voturi a obținut Nicușor Dan în satul natal din Vaslui al Mirabelei, partenera sa de viață
Capital.ro
Dispare numerarul? UE impune restricții. Ce se va întâmpla cu banii cash
Playtech.ro
Moneda românească din 2025, noua comoară a colecționarilor. Poți obține pe ea cel puțin 450 de lei, cum o descrie BNR
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Una dintre cele mai frumoase actrițe românce strălucește într-un celebru serial britanic
wowbiz.ro
Doliu în familia Mariei Ciobanu! Mesajul sfâeșietor al interpretei de muzică populară
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Ungaria apasă pedala și declanșează un război cu România. Transilvania e prioritatea sa
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Mesajul viral al nopții! Ce i-a scris un susținător lui Nicușor Dan pe un bilețel: 'Nu va fi ușor, va fi…'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Statul îți confiscă și îți vinde totul din casă. Se achită toți banii în 15 zile. Legea valabilă în toată țara
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Actele românilor, verificate de ANAF. Se pot impune taxe suplimentare
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Alegeri 2025: confuzie generală – România votează, dar nu prea știe de ce