LIVE RomaniaTV
 
 

Klaus Iohannis: În 1989, românii au cerut în stradă "Jos comunismul!". Azi se aude iar acest strigăt VIDEO

Publicat: Joi, 21 Decembrie 2017 09:13 // Actualizat: Joi, 21 Decembrie 2017 13:03 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă într-un mesaj postat pe Facebook la 28 de ani de la Revoluţie, că, în 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”, iar zi se aude iar acest strigăt, în opinia sa acesta fiind "semnalul dat politicienilor care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului". 

UPDATE: Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la troiţa de la Piaţa Universităţii, în cadrul ceremoniei comemorative în memoria victimelor Revoluției. La sosire, Iohannis a fost întâmpinat cu aplauze.

Klaus Iohannis precizează faptul că am aşteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală în legătură cu evenimentele din decembrie 1989.

"În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!". Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluţiei Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertăţii şi democraţiei, precum şi respectul pentru cetăţean", scrie şeful statului.

Şedinţă solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 28 de ani de la Revoluţie

Iohannis afirmă că la 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul său se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii şi au luptat pentru libertate şi democraţie.

"Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul şi curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am aşteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigaţiile din Dosarul Revoluţiei trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârşit, dreptate", consideră preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis: Dacă cineva crede că modificările legilor justiţiei vor rămâne fără urmări, e căzut din Lună

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 dec 17:27
Răspunde | Votează email 0 email
FLORIN B.
AU MURIT NISTE TINERI CU SPERANTA CA VOR LASA O ALTFEL DE LUME IN URMA LOR. DIN PACATE , ASTAZI, LA 28 DE ANI DISTANTA DE SACRIFICIUL LOR, TOATE INSTITUTIILE DE STAT UNDE EXISTA FUNCTII REMUNERATE DIN PLIN, CURTEA DE CONTURI, ASF, MINISTERE, SUNT ADEVARATE SCUTURI PENTRU FOSTI COMUNISTI. ESTE INADMISBIL SA AI IN 2017 UN GUVERN CU CEL PUTIN TREI MINISTRI COMUNISTI . MA REFER LA EXTERNE, AGRICULTURA , JUSTITIE. DACA NE APUCAM SA NUMARAM SI CONSILIERII ............
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H