Liviu Dragnea: „Credeți că mă lasă ăştia liber ca să candidez? Iohannis o să aibă o problemă cu Cioloş şi ai lui”

Soarta lui Tudorel Toader, ordonanţele şi referendumul pe justiţie, starea de sănătate şi campania pentru alegerile europarlamentare. Nu rataţi o emisiune eveniment cu Liviu Dragnea, de la ora 21.00, moderată de Victor Ciutacu.

RomaniaTV.net
08 apr. 2019, 16:14
Liviu Dragnea: „Credeți că mă lasă ăştia liber ca să candidez? Iohannis o să aibă o problemă cu Cioloş şi ai lui”

UPDATE: Liviu Dragnea a fost întrebat și despre o eventuală candidatură la prezidențiale. Liderul PSD a lăsat să se înțeleagă că nu exclude o intrare în cursa pentru Palatul Cotroceni, dacă scapă de o eventuală condamnare la închisoare cu executare sau o condamnare în care să îi fie interzis dreptul de a candida.

„Credeți că mă lasă ăștia liber ca să candidez? Oriunde mă duc, mă duc cu fruntea sus!”, a declarat Liviu Dragnea. „Eu nu am spaime. Am spus că mă duc oriunde cu fruntea sus. Eu dacă mai aplecam aşa din cap şi din coloană nu cred că plesneau discurile”, a mai spus Dragnea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit un nou termen în procesul privind angajările fictive la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în primă instanţă, pentru 15 aprilie. 

Dragnea: „Categoric, Lazăr nu mai are ce să caute în frunte procuraturii. Iohannis nu era de ăsta, anticomunist?”

UPDATE: Liviu Dragnea este de părere că referendumul anunțat de Klaus Iohannis pentru data de 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, are drept scop oferirea posibilității președintelui de a se implica în campania politică a PNL.

„E o păcăleală a lui. Caută un motiv disperat să participe la campanie, alături de PNL. O să aibă o problemă cu Cioloș și ai lui, care au spus că, dacă vin la putere, o să modifice legile justiției prin Ordonanțe, fix ceea ce Iohannis nu vrea.

Liviu Dragnea: Coldea, „Sfetnicul” meu de taină, m-a condamnat de 3 ori până acum şi vrea şi a patra oară

El vrea un prilej ca să vorbească, să nu fie mut, să îi ajute pe ai lui. Nu lasă oamenii să se informeze. Oamenii trebuie să vină să voteze, dar să voteze în cunoștință de cauză.”, a declarat Liviu Dragnea.

PSD trimite o delegaţie la Cotroceni

Consultările cu partidele politice parlamentare convocate de preşedintele Iohannis produc o ruptură în Coaliţia PSD-ALDE. Dacă Tăriceanu a anunţat că ALDE nu va onora invitaţia, Dragnea afirmă că PSD va trimite o delegaţie la Cotroceni.

„Vom trimite pe cineva la Cotroceni”, a afirmat Liviu Dragnea, luni seara, la România TV. Anterior, Viorica Dăncilă a anunţat că nu va participa personal la consultări, iar Liviu Dragnea anunţase încă de vineră că nu merge la Cotroceni.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat vineri că ALDE nu va participa la consultările de la Cotroceni. „ALDE nu va onora invitația la consultări lansată azi de președintele Klaus Iohannis. În general, dl Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să țină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli și nu dorește să asculte părerea altora”, a scrie Tăriceanu pe Facebook.

Dragnea i-a acuzat pe liderii europeni de ”dublă măsură”. 

UPDATE: Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara că liderii europeni presiuni inimaginabile pe instanțele din România pentru a închide dosarul Laurei Codruța Kovesi, afirmând că vor ”vor neapărat să-și pună un procuror european în urma unui troc politic, a unei negocieri ca la piață”.

Liviu Dragnea: „Ne-am lăsat toţi păcăliţi de domnul Tudorel Toader”

”Asta cu liderii mai ușor. Lider ești când cel puțin în țara ta partidul din care faci parte ia niște voturi. Vorbim de niște oameni cu fuincții în Comisia Europeană, vorbim de oameni cu funcții în Parlamentul European, vorbim de lider PPE care vrea vrea să ajungă ajungă președintele Comisiei Europene și care face niște presiuni inimaginabile, impardonabile și inacceptabile pe instanțe, pe niște procurori din România să închidă niște dosare – exact (a Laurei Codruța Kovesi – n.r.) – să închisă niște dosare”, a declarat, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV, Liviu Dragnea.

El i-a acuzat pe liderii europeni de ”dublă măsură”. ”Asta nu e dublă măsură? La ei în țară așa se întâmplă, adică când au apărut marile cazuri de corupție cu niște megacompanii și din domeniul bancar și din alte domenii, din aceste țări, din Olanda, Franța, Germania – vorbim de prejudicii de sute de milioane de euro, nu i-am auzit să țipe la țările respective că acolo e corupție. Ba, dimpotrivă, am citit cu toții că o astfel de companie a făcut o înțelege cu procuratura din nu știu ce țară și, batista pe țambal, au plătit o amendă și s-a terminat. Vii și spui asta – de ce? Pentru că vor neapărat să-și pună un procuror european în utrma unui troc politic, a unei negocieri ca la piață”, a mai spus Dragnea.