LIVIU DRAGNEA: „O criză politică ar fi fost ceva grav. Preşedintele a evitat o criză, vom face sesiune extraordinară”

Șeful statului a spus că doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern, după demisia premierului Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic.

17 ian. 2018, 16:08
LIVIU DRAGNEA: „O criză politică ar fi fost ceva grav. Preşedintele a evitat o criză, vom face sesiune extraordinară”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, că a decis să mai dea PSD o şansă şi să o desemneze premier pe Viorica Dăncilă. El a mai spus că PSD va trebuie să demonstreze şi că va face ceea ce a promis.

„Suntem pregătiţi să convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a începe audierile de miniştri, pentru a vota programul de guvernare şi cabinetul”, a spus Liviu Dragnea la finalul consultărilor.

Liviu Dragnea a anunţat convocarea Consiliului Naţional al PSD pentru desemnarea noului cabinet. „Președintele Iohannis a ales stabilitatea, în ciuda partidelor de opoziție. Apreciem asta și mulțumim. PSD și ALDE vor duce mai departe programul de guvernare. Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, vom comprima, atât cât ne permite Constituția, regulamentele, astfel încât pe 29 ianuarie să avem votul de învestitură în Parlament. Am încredere în Dăncilă pentru că este o doamnă foarte competentă”, a spus Dragnea după anunţul preşedintelui Iohannis.