Parchetul militar, sesizat de STS în cazul operatorului 112 care a preluat apelul privind atacul de la staţia de metrou Costin Georgian

Anchetă de amploare după atacurile de la metrou. Parchetul militar a fost sesizat după atacurile şi crima din staţia de metrou Dristor 1. De asemenea, a fost deschis un dosar penal după ce angajatul de la serviciul de urgenţă 112 care nu a alertat poliţia imediat ce a fost anunţat atacul din staţia de metrou Costin Georgian. 

RomaniaTV.net
14 dec. 2017, 13:09
Parchetul militar, sesizat de STS în cazul operatorului 112 care a preluat apelul privind atacul de la staţia de metrou Costin Georgian

Parchetul Militar a fost sesizat pentru modul în care autorităţile au intervenit în cazul crimei de la metrou. Operatorul de la 112 este cercetat că nu ar fi direcţionat către poliţie apelul venit de la victima primului atac. Între timp, criminala a fost dusă la Spitalul Penitenciar Jilava, asta după ce în celulă, celelalte deţinute au făcut scandal că nu vor să stea alături de ea!

„Cu privire la incidentul din data de 12.12.2017, din staţia de metrou Costin Georgian, vă informăm că în Centrul de Primire Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti-Ilfov a fost recepţionat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durată totală de 2 minute şi 2 secunde.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a sesizat parchetul militar în vederea efectuării cercetărilor ce se impun privind eventualele încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a procesat cazul.

Cu privire la evenimentul din staţia de metrou Dristor 1, din seara aceleiaşi zile, facem precizarea că primul apel a fost recepţionat la ora 19:56:52 şi a fost transferat la dispeceratele de urgenţă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat al STS.

Tatăl primei victime din staţia de metrou Costin Georgian a sunat la serviciul de urgenţă 112 la aproximativ 30 de minute după atac, însă operatorul l-a îndrumat să meargă la biroul de poliţie de la metrou, nefiind redirecţionat către dispeceratul de poliţie. Fapta a fost confirmată şi de conducerea Poliţiei Capitalei. Șeful Poliției Capitalei, Nicu Dragoș Orlando, a declarat că nu au fost informaţi de apelul la 112 al tatălui primei victime. 

Între timp, ministrul de Interne Carmen Dan a cerut să fie făcută anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat în perioada de după primul atac de la metrou până la momentul crimei de la staţia Dristor 1. 

Vă reamintim că o tânără în vârstă de 25 de ani a murit marţi după ce a fost împinsă pe sinele metroului exact înainte ca trenul să intre în staţia Dristor 1 de o femeie pe car nu o cunoştea. Tânăra a murit pe loc. Aceeaşi femeie încercase anterior să ucidă o altă fată în staţia de metrou Costin Georgian, dar că fata s-a salvat în ultimul moment. Criminala, pe numel ei Magdalena Şerban, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, urmând a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

În faţa procurorilor, Magdalen Şerban s-a recunoscut în imagini, însă nu şi-a recunoscut faptele, refuzând să dea declaraţii scrise, potrivit unor surse judiciare. Ulterior, în faţa judecătorilor, a declarat, despre prima victimă, că recunoaşte că a îmbrâncit-o, însă şi fata a reacţionat similar. În legătură cu fata care a murit, criminala a spus că s-au îmbrâncit, însă nu a recunoscut că ea a fost cea care a împins-o în faţa metroului.