LIVE RomaniaTV
 
 

Klaus Iohannis: Pentru PSD este mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să le fie bine românilor

Publicat: Miercuri, 15 Mai 2019 10:08 // Actualizat: Miercuri, 15 Mai 2019 13:20 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis acuză guvernarea PSD că lucrează doar pentru interesele în justiţie ale lui Liviu Dragnea, în loc să se preocupe de "binele românilor". Şeful statului a mai spus că lucrurile în democraţie se schimbă prin vot, încheind prin a chema românii la vot pe 26 mai.

UPDATE Şeful statului a lansat un nou atac la adresa PSD, acuzând guvernarea că se preocupă doar de problemele legale ale lui Liviu Dragnea, nu de binele ţării.

Preşedintele Klaus a anunţat, de asemenea, că a trimis în scris motivele pentru care a refuzat remanierea guvernamentală propusă de Viorica Dăncilă.

Declaraţia preşedintelui Iohannis, transcrisă de Administraţia Prezidenţială:

"PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluție. Zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări, nimic. Cu o excepție: la modificări pe legile justiției, la modificări pe Codurile penale, au lucrat mult și prost.

Se pune întrebarea retorică „De ce au lucrat PSD-iștii atât de mult și atât de intens pentru subjugarea justiției, pentru îndoirea legilor justiției?”. Păi răspunsul este cunoscut, arhicunoscut și clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiție. De asta lucrează PSD de doi ani și jumătate.

Pentru că, sigur, pentru PSD, este mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau să le fie bine românilor. Și, sigur, cum Dragnea și alții au probleme reale cu justiția, în Europa nu mai discută nimeni cu ei și atunci, cum Dragnea nu discută cu Europa, PSD are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană. PSD se preocupă de probleme lui Dragnea, nu de problemele României sau ale românilor.

Înainte de sfintele sărbători de Paști, mi-au propus PSD-iștii o remaniere a acestui guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, nu vă faceți iluzii. S-au certat ei între ei, găștile, acolo în interiorul PSD, și au venit cu trei propuneri, persoanele propuse, Nicolicea, Florea și Brăiloiu. Și le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, fiindcă nu aduce nimic nou, nu aduce nimic bun și nu este făcută pentru a guverna mai bine.

Astăzi le-am dat PSD-iștilor refuzul meu și în scris, ca să înțeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere.

În expunerea mea de până acum, se vede clar că apar 2 teme: justiția, care este sub atacul PSD-iștilor, și proasta guvernare, care încearcă prin ordonanțe de urgență să creeze impresia că lucrează pentru români. În realitate, această avalanșă de ordonanțe de urgență vrea să acopere lipsa de soluții. PSD-iștii nu au soluții pentru România!

Exact aceste 2 teme am propus românilor pentru referendum. Referendumul din 26 mai, care se ține împreună cu alegerile europarlamentare.

Prima temă: Justiția. Aștept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupți, cu prima întrebare, în sensul că „Da, suntem de acord cu interzicerea... Suntem de acord cu interzicerea corupției!” am vrut să spun, dar, din păcate, așa departe nu putem să mergem și atunci putem să spunem: „Da, suntem de acord cu interzicerea amnistierii pentru fapte de corupție!”

A doua chestiune: „Da, suntem de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției și în domeniul politicii penale!”.

Iată că avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai. Avem și alegeri europarlamentare, avem și referendum. Ambele, dragii mei, sunt despre viitorul României, despre viitorul european al României. Iar într-o democrație lucrurile în politică se schimbă prin vot. Așadar, votați pe 26 mai!"

______

Klaus Iohannis, declaraţii: 

PSD, zero realizări, cu o ecepţie: la modifcarea codurilor penale au lucrat mult şi prost.

De ce? Pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiţie. Asta lucrează PSD de doi ani şi jumătate.

Dragnea şi alţii au probleme reale cu justiţia, nimeni din Europa nu mai discută cu ei.

PSD consideră că România nu mai trebuie să fie aproape de UE.

Înainte de Paşte au propus pesediştii o remaniere, nu pentru a face guvernarea mai bună.

Au venit cu 3 propuneri: Nicolicea, Florea, Brăiloiu.

Le-am spus că nu sunt de acord cu remanierea.

Azi le-am dat răspunsul în scris.

Despre referendum:

Suntem de acord cu interzicerea amnistiei şi cu OUG în domeniul justiţiei.

Avem ocazia să decidem viitorul României pe 26 mai.

În democraţie, lucrurile se schimbă prin vot.

Aşadar, votaţi pe 26 mai!

RomaniaTV.net va transmite în direct declaraţia preşedintelui.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Klaus Iohannis declaratie de presă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mai 08:28
Răspunde | Votează email 1 email
romanul
""PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluție. Zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări, nimic." Bai hotule do case dovedit, nu-ti este rusine cand spui scrisnind aceste lucruri, cand tot poporul stie ca partidul sustinut de tine, pedelisti ordinari, au taiat salariile si pensile, au inchis spitalele, au marit TVA-ul? Nemernic ipocrit, mincinos ce esti!
1
EUR
4.8079
RON
26 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H