Raportul FBI în cazul Caracal: nu s-a putut identifica ADN în oasele din pădure

România TV aobținut în exclusivitate rezultatele FBI după testarea oaselor din lizieră! Raportul FBI a ajuns pe masa procurorilor DIICOT şi va fi făcut public în curând.

RomaniaTV.net
11 dec. 2019, 07:33
Raportul FBI în cazul Caracal: nu s-a putut identifica ADN în oasele din pădure

FBI a finalizat analiza şi raportul pe oasele găsite în liziera din apropierea casei lui Gheorghe Dincă, din Caracal, oase despre care acesta a spus că îi aparţin Luizei Melencu.

FBI nu a putut evidenţia ADN în probele trimise din oasele găsite în pădure, astfel că nu se poate afirma dacă acestea aparţin sau nu Luizei Melencu, aşa cum a afirmat Gheorghe Dincă, după ce a recunoscut în faţa procurorilor că a ucis-o pe adolescentă, anunţă România TV.

Raportul a ajuns deja la procurorii din România, care urmează să îl confrunte pe Gheorghe Dincă cu rezultatul analizelor făcute de specialiştii americani. Pentru moment, raportul nu a fost făcut public

Tonel Pop a spus, în exclusivitate la România TV că la Biroul Federal de Investigații au ajuns probe care nu pot demonstra ADN mitocondrial. Astfel, din oasele care au ajuns la FBI, nu se poate determina nici măcar dacă oasele sunt de proveniență umană sau animală.

„La FBI s-au trimis nişte oase, acele oase presupuse ale Luizei de anchetatori, Dincă nu a spus că sunt ale ei, iar aceste rămăşiţe de oase sunt cele mai panarame de oase pentru că nici macarr nu se ştie dacă sunt de natură umană, au fost duse în laborator şi foarte multe din aceaste oase nu au putut determina dacă sunt de natură umană sau animală! Aceste oase nu erau arse complet, nu erau calcinate, le-au decupat şi tot ce a fost mai bun de unde putea fi extras ADN a fost făcut pulbere. Tot ce a fost mai bun a fost distrus de INML! Acolo au decupat tot ce e ars, şi tot ce a fost bun deja a fost distrus. Acolo au nişte rebuturi, nişte oase din care nu mai poţi scoate ceva”, a spus Tonel Pop la România TV

DIICOT a publicat raportul INML, în cazul crimelor din Caracal. În raport se arată că niciun ADN nu s-a putut evidenția, în oasele din pădurea din Caracal. Acesta este și motivul pentru care părinții Luizei Melencu nu au fost anunțați cu privire la acest raport.